Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 23 de marzo del 2023 | Última actualización: 22:51

Advertisement
Advertisement

Les obres d’ampliació de l’UCI de l’Hospital de la Plana duplicaran la capacitat de 9 a 21 llits i finalitzaran aquest estiu

Tiempo de Lectura: 24 segundos

Noticias Relacionadas

La campanya de vacunació supera el 50% al Departament de Salut i entre juny i agost la majoria de la població estarà inmunitzada

José Benlloch i Miguel Rovira visiten les obres que ascendiesen a dos milions d’euros i  segons les dades que ha facilitat el gerent del Departament de Salut de la Plana, el 50% de la població està ja vacunada, i “calculem que entre juny i agost la majoria de la població haurà rebut ja la vacuna

Castellón Información

 width=

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit hui la reunió extraordinària del Consell de Salut del Departament de Salut de la Plana en la qual s’ha tractat la situació actual de la pandèmia per la covid-19, la gestió realitzada per les autoritats sanitàries durant l’últim any i mig per a la contenció del virus, així com la campanya de vacunació, que ja supera el 50% de la població, tal com ha ressaltat el primer edil. Benlloch s’ha mostrat “orgullós” del treball realitzat i ha remarcat que “encara que el virus és ací i no podem baixar la guàrdia, la situació sanitària està millorant”. Una evolució en positiu que el primer edil atribueix al “esforç col·lectiu de tota la població” però “especialment al treball incansable dels professionals i autoritats sanitàries”.

L’alcalde ha detallat que la convocatòria extraordinària del Consell de Salut tenia com a objectiu traslladar als membres d’aquest òrgan, entre els quals es troben col·lectius com a sindicats, organitzacions sanitàries, associacions de veïns, de consumidors, etc., “tota la informació sobre el moment actual de la pandèmia, i de manera especial el resum de la gestió que s’ha realitzat per part del Departament de Salut de la Plana des de març de 2020 per a arribar a una situació d’evident millora i d’avanç de la vacunació”.

Benlloch ha volgut traslladar també l’agraïment, com a president del Consell de Salut, als ajuntaments que formen part del departament i a la Diputació de Castelló perquè “s’han bolcat en auxiliar i posar-se al costat de les autoritats sanitàries en tot moment i també ara en el procés de vacunació”. L’alcalde també ha posat en valor el treball de Salut Pública de Castelló, i especialment del seu nou director, Carles Escrig.

Després de la reunió, l’alcalde, al costat dels membres del Consell de Salut, han visitat les obres d’ampliació de l’UCI de l’Hospital de la Plana, “que permetran duplicar la capacitat actual”, passant de 9 llits a 21, amb una inversió de 2 milions d’euros. “És important destacar el compliment del compromís adquirit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per a la construcció d’infraestructures sanitàries urgents, i la ciutadania ha de saber que els seus impostos s’estan invertint en millorar les dotacions sanitàries per a preparar-nos davant qualsevol nova eventualitat en el futur”, ha ressaltat.

Per part seua, el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, ha explicat que la situació actual de la pandèmia és “relativament favorable, ja que el progrés de la campanya de vacunació fa que les taxes d’incidència siguen cada dia més baixes”. Així i tot, Rovira també ha advertit que “la pandèmia no ha passat, per la qual cosa no cal baixar la guàrdia i cal continuar complint les indicacions de les autoritats sanitàries”. El gerent del departament de salut també ha agraït l’esforç col·lectiu de la població i ha subratllat que “el personal sanitari s’ha desviscut durant aquest any i mig per a atendre els pacients i donar resposta a aquesta situació”. “Mai ens hem sentit a soles, sempre hem sentit molt pròxims als ajuntaments, policia local, protecció civil, així com la resta d’institucions, la qual cosa ens anima a continuar”, ha insistit.

Per a Miquel Rovira, “el més dur ja ha passat, i ara és el moment de la vacunació, encara que cal estar vigilants”. Segons les dades que ha facilitat el gerent del Departament de Salut de la Plana, el 50% de la població està ja vacunada, i “calculem que entre juny i agost la majoria de la població haurà rebut ja la vacuna”. Finalment, Rovira també ha apuntat que amb les obres d’ampliació de l’UCI, que està previst que finalitzen aquest estiu, “estarem preparats per a qualsevol necessitat que requerisca d’una resposta d’atenció a pacients crítics”.

Advertisement
Advertisement