Noticias Castellón
jueves, 30 de noviembre de 2023 | Última actualización: 17:57

Obiol deixa el seu càrrec com a director general de Ports, Aeroports i Costes per a centrar-se en Vila-real

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

El coronavirus ha donat un gir a la trajectòria del regidor a la Generalitat, a petició de l’alcalde José Benlloch, per reforçar Urbanisme

Castellón Información

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, deixa el càrrec que ha vingut exercint en el Consell, com a director general de Ports, Aeroports i Costes, per a centrar-se exclusivament en les responsabilitats municipals, atesa la nova situació local a conseqüència de la pandèmia per la COVID-19. Obiol ha compaginat tots dos càrrecs des de la seua designació, al juliol de 2019, en la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

“A la terrible crisi urbanística i econòmica que arrosseguem a Vila-real com a herència de la gestió anterior del Partit Popular, s’ha sumat ara la greu crisi ocasionada per la pandèmia que ha repercutit de forma importantíssima en la gestió municipal. Per aquest motiu, i atenent també la petició de l’alcalde, José Benlloch, per a reforçar en aquests moments tan difícils el projecte local, vaig traslladar en el seu moment al conseller la possibilitat d’aprofitar els canvis en l’organigrama del Consell per a poder centrar-me íntegrament a Vila-real”, assenyala Obiol. Des de les seues responsabilitats autonòmiques en la Conselleria de Política Territorial, el regidor ha pogut vetlar també pels interessos locals en la gestió de diferents projectes i ajudes, com els plans de reindustrialització finançats per l’Ivace o els fons Feder de la rehabilitació del Gran Casino i Tagoba. “Es tracta d’una Conselleria d’una enorme importància per a Vila-real, pel llast urbanístic del PP que arrosseguem i que només pot salvar-se amb una gestió eficient davant l’Administració competent, amb la qual estem treballant en una operació de cirurgia urbanística delicada i molt complicada”, recorda.

“Des de la Direcció General hem pogut treballar pels interessos de Vila-real, però la situació, amb la COVID-19, ha donat un gir de 180 graus i, en aquest moment, el meu compromís i tots els meus esforços han d’estar en reforçar el projecte local de cara als reptes de la Vila-real del 2030, sobretot en una regidoria com la de Territori, que serà clau en la gestió de fons de reconstrucció europea”, argumenta. “Són molts els projectes que tenim per davant –la ronda Sud-oest, la carretera d’Onda, el Madrigal… -, projectes molt potents que canviaran Vila-real i que han de posicionar-nos com la ciutat moderna, innovadora i líder del segle XXI que som”, agrega.

Aquestes reflexions han portat Obiol a decidir la seua eixida del Consell en aquesta última reorganització. “Ha sigut tot un honor per a mi haver format part del Govern valencià de Ximo Puig, en l’equip del conseller Arcadi España. I, per descomptat, quede a la seua completa disposició per a poder continuar aportant en el projecte autonòmic, sempre que puga compatibilitzar-se amb les meues responsabilitats en l’àmbit municipal. En aquests moments, amb el nou escenari imposat per la pandèmia, no és possible”, conclou Obiol.