Noticias Castellón
viernes, 12 de julio de 2024 | Última actualización: 11:52

El Consistori de Nules tanca l'exercici de 2023 amb un romanent de més de 3 milions d'euros

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 46 segundos

Noticias Relacionadas

Se segueix baixant l’endeutament que actualment se situa en un 5,68 per cent, dos punts menys que en l’exercici anterior

L’Ajuntament de Nules ha tancat l’exercici de l’any 2023 amb un romanent de tresoreria de més de tres milions d’euros, en concret el total és de 3.252.933,92 euros, unes dades que per a l’equip de govern són molt positives “perquè un any més anem a tindre un romanent positiu i quantiós, unes xifres que demostren que sap gestionar”, explica el regidor d’Hisenda, Guillermo Latorre.

Amb tot, el romanent de tresoreria per a despeses generals és de 1.126.675,70 euros que es preveu destinar a inversions; a més, la quantitat referent al patrimoni municipal del sòl se situa en unes xifres al voltant del mig milió d’euros. Davant açò, l’alcalde de Nules, David García, assenyala que “amb aquestes dades l’ajuntament pot disposar de més d’un milió d’euros que es destinarà principalment a inversions amb actuacions de millora per al municipi”.

Així mateix, se segueix baixant l’endeutament que actualment se situa en un 5,68 per cent, dos punts menys que en l’exercici anterior, “per primera vegada el deute baixa del milió d’euros, de fet anem baixant dos punts per any per la qual cosa la previsió és acabar la legislatura amb deute zero”, apunta Latorre.

Per altra banda, l’alcalde, David García, ha volgut destacar l’esforç que l’ajuntament està fent davant els increments dels preus a l’alça dels últims anys que han portat “a un augment desorbitat de les depeses”. Així doncs com a exemple assenyala el preu de la llum de la piscina municipal que l’any 2022 va tindre un import de 36.000 euros i que l’any 2023 ha pujat als 108.000 euros o del gas del mateix immoble municipal que de pagar 40.000 euros l’any 2022 ha passat l’any 2023 a pagar 425.000 euros.

I explica que “aquesta situació ens ha portat ha prendre decisions des de la responsabilitat i hem decidit actualitzat algunes taxes a l’IPC per a així fer front a totes les despeses”.