Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 10:46

L'Ajuntament de Nules suma aquest any prop d'un milió i mig d'euros d'inversió en programes d'ocupació

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

Cal recordar que, el municipi de la Plana Baixa compta actualment amb una de les taxes d’atur més baixes de tot el territori valencià

Castellón Información

La població de Nules compta aquest any 2022 amb un muntant d’1.452.525,76 euros per a la contractació i formació de persones desocupades amb el desenvolupament de diferents programes d’ocupació, amb els quals es vol seguir baixant la xifra d’aturats en el municipi. En aquest sentit, s’estan beneficiant d’aquests programes d’ocupació un total de 61 persones.

En concret, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones aturades de la població s’estan portant a terme per un costat, el Taller d’Ocupació Nules VII en el qual 30 persones s’estan formant en les especialitats de jardineria, fusteria i obra que al llarg d’un any realitzaran obres i actuacions de millora de l’entorn i condicionament d’espais públics. De manera que, aquest taller compta amb un pressupost de 724.075,20 euros.

Així mateix, altre programa d’ocupació en marxa és el projecte T’Avalem que està enfocat a joves menors de 30 anys, i mitjançant el qual 10 persones joves aturades es formaran durant un període d’un any, per a poder accedir  al Certificat de Professionalitat de Monitor de Temps Lliure i Cultural. Així doncs, per a la realització d’aquest projecte el consistori ha rebut del Consell una subvenció de 241.358,40 euros.

Altre col·lectiu que forma part d’aquests plans són les persones amb formació universitària menors de 30 anys, per tant amb la ajuda del programa Empuju que compta amb un import de 134.262,64 euros, s’ha pogut contractar a un total de cinc persones aturades de la localitat que treballaran a l’ajuntament també per un període d’un any com a tècnic Agent de Desenvolupament Local; tècnic Integrador Social; tècnic Bibliotecari, tècnic Historiador; i com a arquitecte.

A més, del programa Et Formem que compta amb 10 alumnes-treballadors i amb una quantia de 240.206,40 euros.

I per últim, gràcies al programa Ecovid  s’ha contractat a altres sis persones desocupades de més de 30 anys per a treballar també a l’administració local. Aquest programa d’ocupació té un pressupost de 112.623,12 euros.

Reducció de la taxa d’atur

Cal recordar que, el municipi de Nules compta actualment amb una de les taxes d’atur més baixes de tot el territori valencià, en concret es troba a la tercera posició de les poblacions d’entre 10.000 i 40.000 habitants amb una taxa de 8,8% segons les dades corresponents a l’últim trimestre del 2021 de l’Enquesta de Població Activa.

Davant açò, des de la regidoria de Polítiques d’Ocupació s’assenyala que “amb aquests programes d’ocupació treballem juntament amb altres institucions per a que la taxa d’atur es vaja reduint progressivament, de fet amb aquestes subvencions del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) de la Generalitat Valenciana possibilitem a l’alumnat-treballador tindre un contracte de formació amb el que es vol millorar la seua qualificació professional mirant a la seua posterior inserció laboral”, explica la regidora Rosa Ventura.