Noticias Castellón
domingo, 19 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

Nules informa els propietaris d'habitatges en zona no urbanitzable dels tràmits necessaris per a regular la situació

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament de Nules ha celebrat recentment una reunió informativa amb els propietaris de les edificacions ubicades en Sòl no Urbanitzable (SNU) sobre el procés de regularització d’habitatges en sòl no urbanitzable per minimització de l’impacte territorial.

De fet, aquesta reunió ha estat presidida per l’alcalde, David García, el regidor d’Urbanisme, Agricultura i Medi Ambient, César Estañol, l’arquitecte municipal, Rafael Brisach, l’inspector urbanístic de l’ajuntament, Javier Carratalá, i per l’advocat urbanístic, Vicente García Nebot.

De manera que, el regidor d’Urbanisme, Agricultura i Medi Ambient, César Estañol, va explicar als propietaris presents la complexitat de la situació d’aquests immobles “tots sabem de la problemàtica històrica existent en relació a aquestes edificacions tant des de el punt de vista legal, ambiental com urbanístic, per tant el que es vol des del consistori és informar als seus propietaris de les vies legals que poden prendre”.

En aquest sentit, cal recordar que la Llei 1/2019 va establir la no imposició de multes coercitives ni sancions fins que funcionara l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, que a hores d’ara ja està en marxa “i per tant ja pot imposar multes i sancions a les vivendes irregulars en sòl no urbanitzable finalitzades en data 20 d’agost de 2014 i que no hagen iniciat el procediment de Minimització d’Impacte Territorial”, matisa Estañol.

Per tant, els propietaris afectats deuen ara seguir un procediment per a aconseguir aquesta minimització i que podrà ser diferent segons la circumstància de cada immoble i que està reflectida en una Guia publicada per la Conselleria de Política Territorial, “en definitiva el principal motiu d’aquesta.

reunió ha estat, doncs, explicar al veïnat que es troba en aquesta situació en què consisteix aquesta guia, encara que és pública i accessible per a tothom, i aclarir els passos que hi ha que seguir una vegada han obtingut la Declaració de Situació Individualitzada per part de l’ajuntament”, apunta César Estañol.

En definitiva, des de l’Ajuntament de Nules s’ha explicat aquest procés per a que així cadascun dels propietaris tinga coneixement del procediment per a poder aconseguir la legalització d’aquests habitatges.