domingo, 20 de junio, 2021  |  
Més de mil gossos s’han inscrit en el nou cens caní de Nules que inclou l’ADN Més de mil gossos s’han inscrit en el nou cens caní de Nules que inclou l’ADN

- 31 marzo, 2019 -

A partir de dilluns els controls de la Policia Local contemplaran la recollida d’excrements que es portaran a analitzar Més de mil gossos s’han inscrit en el nou cens caní de Nules que inclou l’ADN

A partir de dilluns els controls de la Policia Local contemplaran la recollida d’excrements que es portaran a analitzar

Castellón Información

Un total de 1.065 gossos s’han inscrit en el nou cens caní que inclou l’ADN de les mascotes, inscripcions emmarcades en la campanya que l’Ajuntament de Nules ha portat a terme al llarg dels mesos de gener a març mitjançant la qual els propietaris han pogut fer la prova de l’ADN de manera gratuïta.

Així doncs, els propietaris de gossos han tingut fins al termini del mes de març per a realitzar la prova de l’ADN gratuïta a la seua mascota, “el passat mes de gener vam començar aquesta campanya que ha tingut una bona resposta ja que tenint en compte l’estimació de gossos que hi ha al nostre municipi per la ràtio utilitzada al territori espanyol del 10% sobre el padró d’habitants es considera que s’ha censat un 90% de les mascotes. Ara, després del termini d’aquest període, cada propietari en sufragarà el cost, a excepció de les persones que adopten o tinguen un gos nou”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

Una vegada finalitzada aquesta campanya a partir de dilluns, 1 d’abril, els controls rutinaris que la Policia Local porta a terme a la via pública inclouran la recollida d’excrements per a portar-los a analitzar, “amb les mostres analitzades podrem saber si el gos està o no censat i es sancionarà al propietari que no ha recollit l’excrement de la seua mascota”, matisa Romero.

Des de la regidoria de Sanitat es recorda que la realització de la prova de l’ADN no és perjudicial per a l’animal perquè es tracta d’agafar una mostra de saliva. No obstant això, cal assenyalar que segons l’ordenança en vigor tots els propietaris estan obligats a censar el gos i també a fer la prova de l’ADN.

Amb aquesta actuació l’Ajuntament de Nules pretén tindre una ferramenta fiable per a protegir els animals ja que el cens caní genètic permetrà localitzar l’animal en cas de pèrdua, maltractament o abandonament. A més, també permetrà mantindre el municipi net i salubre d’excrements canins perquè amb aquest mètode és possible identificar el propietari de l’animal que ha incomplint l’obligació d’arreplega d’excrements.

Whatsapp Telegram