Noticias Castellón
viernes, 19 de agosto del 2022 | Última actualización: 18:23

Nules lamenta l'abandó de la Diputació Provincial de Castelló del jaciment arqueològic del Benicató

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

La vila romana del Benicató no s’hi ha inclòs  en  el Programa Anual d’Actuacions Arqueològiques i Consolidació de Jaciments

Castellón Información

Després de l'anunci, la setmana passada, per part de la Diputació Provincial de Castelló d'invertir un total de 85.000 euros en 18 intervencions arqueològiques de 16 municipis de la província durant l'any 2022, l'Ajuntament de Nules lamenta que el jaciment arqueològic del Benicató seguisca sense comptar amb inversió per part d'aquesta entitat provincial, i més quan segueix sent a hores d’ara la titular de la propietat.

El regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, afirma que “la Diputada de Cultura sap de primera mà el projecte que tenim per al nostre jaciment, perquè així li ho hem traslladat en diferents reunions. No obstant això, el jaciment del Benicató segueix sense aparèixer en el Programa Anual d'Actuacions Arqueològiques i Consolidació de Jaciments, malgrat que des de l’ajuntament s’està sol·licitant des de fa anys, també en l’anterior legislatura”.

De fet, el jaciment romà del Benicató, situat al terme municipal de Nules, és un dels més importants de la província de Castelló per la seua gran extensió i per les diferents teories quant al seu origen. Per la seua ubicació, “després de les últimes investigacions realitzades per part del consistori, podem estar davant d’un jaciment amb un passat fins ara desconegut, amb unes funcions que fins ara no es presentaven com a possibles”, matisa l'edil.

Davant açò, des del consistori continuen sol·licitant una línia d'ajudes específica per a aquest jaciment, en vistes a conèixer el seu vertader origen i crear un espai totalment condicionat per als seus visitants.