jueves, 2 de diciembre, 2021  |  
Nules escoltarà el que tenen que dir els joves locals amb la creació del seu I Pla Local de Joventut Nules escoltarà el que tenen que dir els joves locals amb la creació del seu I Pla Local de Joventut

- 22 octubre, 2021 -

Per a l’elaboració d’aquest pla es compta amb la col·laboració de l’IES Gilabert de Centelles  més dels alumnes de Nuestra Señora de la Consolación Nules escoltarà el que tenen que dir els joves locals amb la creació del seu I Pla Local de Joventut

Per a l’elaboració d’aquest pla es compta amb la col·laboració de l’IES Gilabert de Centelles  més dels alumnes de Nuestra Señora de la Consolación

Castellón Información

En breu la localitat de Nules comptarà amb el seu primer Pla Local de Joventut amb el que es vol donar resposta a les inquietuds, problemes i preocupacions dels joves del municipi.

En aquest sentit, des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Nules s’està treballant en el disseny d’aquest document que permetrà desenvolupar les polítiques de joventut en el període 2021-2025, “aquest pla contemplarà la realitat juvenil de la població amb la intenció de facilitar les accions a dur a terme en l’àrea de joventut. De fet, el principal objectiu del Pla Local de Joventut és conèixer i analitzar la percepció i necessitats, interessos i preocupacions de la joventut de Nules”, explica el regidor Gabriel Torres.

De fet, per a l’elaboració d’aquest pla es compta amb la col·laboració de l’IES Gilabert de Centelles de Nules que mitjançant els canals propis de comunicació farà arribar al seu alumnat i a les seues famílies una enquesta per a recollir totes les dades necessàries per a confeccionar el pla. De manera que, tant des del centre educatiu com des del consistori es valora positivament aquesta iniciativa amb la que es pretén donar resposta a les inquietuds dels més joves.

Així doncs, el projecte està coordinat pel regidor de Joventut, Gabriel Torres i el tècnic municipal de Joventut, Antonio Romero, juntament amb la directora de l’IES Gilabert de Centelles, Asunción Ventura, i la cap d’Estudis d’ESO, Noelia Enguix.

Per altra banda, també participa d’aquesta iniciativa l’alumnat de l’ESO del Col·legi ‘Nuestra Señora de la Consolación’ de Nules, en concret un total de 80 alumnes, d’entre 12 i 16 anys, han contestat l’enquesta que facilitarà l’elaboració del Pla Local de Joventut. Així mateix, per a la resta de joventut de Nules, de 18 a 30 anys, interessada en participar-hi hi haurà enquestes en diferents punts de la localitat com ara en els edificis municipals com la piscina o el casal jove, a més d’altres espais com alguns locals d’oci del municipi.

Amb tot, una vegada recollides totes les enquestes es podrà monitoritzar i avaluar el desenvolupament de les diferents accions projectades en el pla; es crearà el pla juvenil que servirà com a eina per a justificar l’accés a finançament per als diferents programes i accions a implantar; i es podrà conèixer la realitat social per a estructurar l’estratègia a seguir; entre altres.

Whatsapp Telegram