Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 12:04

Nules escolta les propostes dels més menuts al Consell de Xiquets i Xiquetes

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

En aquesta sessió s'han arreplegat les propostes de diferents activitats en el nou Casal Jove

Nules ha reunit els membres del Consell de Xiquets i Xiquetes amb el qual es vol promoure la participació dels més menuts en temes municipals.

Entre les accions que porta a terme el Consell de Xiquets i Xiquetes es troba la celebració de plens, com el que s’ha celebrat aquest mes de març, en els quals s’exposen diferents problemàtiques que afecten a la localitat i que han estat treballades prèviament en el seus centres educatius, de manera que en aquestes sessions es tracta de buscar solucions.

En concret, entre les propostes presentades en aquest plenari cal destacar les relacionades amb el nou Casal Jove, de fet s’han arreplegat diferents activitats com ara la instal·lació d’una sala de karaoke, un curs de defensa personal, un taller de teatre, un aula de jocs, un taller de cuina o un concurs de decoració, entre d’altres.

Així mateix, també s’ha fet seguiment de l’estat d’execució de les propostes fetes en anteriors consells; al mateix temps que també han aportat algunes millores per al municipi.

Davant açò, la regidora d’Infància, Rosa Ventura, comenta que “una vegada més els xiquets i xiquetes del nostre municipi aprenen en aquest consell a implicar-se i a reflexionar sobre com millorar el seu poble, de manera que en aquest ple han presentat noves propostes”.

Aquest consell està format per un representant i un suplent de l’alumnat dels cursos de cinqué i sisé de Primària de cadascuna de les sis escoles de la localitat: CEIP Jaume I, CEIP Pío XII, CEIP Cervantes, CEIP Pedro Alcázar, CEIP Lope de Vega i del col·legi la Consolació, a més també hi ha una representació de l’alumnat de primer i de segon de l’ESO de l’IES Gilabert de Centelles.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa, per primera a Nules, l’any 2018 amb la creació de la regidoria de Participació Ciutadana i té una gran acceptació tant de l’alumnat com del professorat de la comunitat educativa de la localitat.