Noticias Castellón
sábado, 04 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:03

Nules es prepara per a les VI Jornades Educatives que es desenvoluparan a la localitat el 20 i 21 de gener

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

Al voltant de 200 persones del món de l’educació formaran part d’aquestes jornades que comptaran amb diferents ponències i experiències

Baix el lema “Des de dins experiències d’aula” tindran lloc a Nules aquest cap de setmana les VI Jornades Educatives per a Famílies i Docents, on es tractaran diferents assumptes relacionats amb el sector de l’educació.

Divendres 20 i dissabte 21 de gener la comunitat educativa del territori valencià es reunirà a aquesta població de la comarca de la Plana Baixa per a participar en aquestes jornades, amb les quals es pretén crear un fòrum de debat de temes d’actualitat relacionats amb l’educació en el que estan implicats tots els sectors tant els mestres, les famílies com les persones no docents que hi treballen als centres educatius.

De fet, al voltant de 200 persones del món de l’educació formaran part d’aquestes jornades que comptaran amb diferents ponències i experiències com ara la relacionada amb el projecte “Erasmus+ Escolar a l’IES Gilabert de Centelles” protagonitzada per professorat i alumnat d’aquest centre educatiu de Nules; o “Simbiosi Ambiental: aprenentatge servei entre centres” a càrrec de Virginia Gavaldá i Francisco José García.

“Premi Empar Granell. Millor proposta didàctica de la Comunitat Valenciana Fundació Sambori. Fase País”, és altra de les xerrades que s’impartirà i que estarà protagonitzada per M. Cristina Igual i Marisol Carreguí; així mateix Patricia González i Elena Martín del CEIP Eres Altes de Riba-roja de Túria impartiran la ponència anomenada “Com caminar cap a una comunitat d’aprenentatge”, totes elles previstes per a divendres.

Per altra banda, la jornada de dissabte comptarà amb les ponències “Programar amb la LOMLOE” a càrrec d’Ana Pitarch i Georgina Xaler; “Aules Transformadores” que serà impartida per Óscar Gozalbo i Marta Prieto; i tancaran la programació Elena Archilés, M. José Ripoll i Carmen Penelo del CEIP Pintor Sorolla de Les Alqueries que parlaran de “Escoles connectades amb la vida”.

Dissabte també hi haurà, en horari de 12.15 a 13.45 hores, tres tallers gratuïts i simultanis que tindran lloc en diferents llocs. De fet, el saló principal de la Caixa Rural Sant Josep de Nules albergarà un taller enfocat a alumnat d’ESO sobre “Narrativa gràfica aplicada a l’aula” que impartirà Pedro Cifuentes; al saló oval tindrà lloc el taller per a alumnat de Primària “Aprenentatge lecto-escriptor a Educació Primària. Un enfocament pràctic” a càrrec de David Reig; i el tercer taller es desenvoluparà al Museu de la Sang i vol tindre com a protagonista a l’alumnat d’Infantil amb “El arte de educar con arte” que impartirà Yunislei Balsaneda.

La programació compta amb el lliurament de premis als guanyadors dels concursos per a la realització del cartell i del logotip representatius d’aquestes Jornades Educatives, i amb un acte de reconeixement a les persones docents dels centres educatius de Nules jubilades el curs passat.

Des de la regidoria d’Educació es vol que Nules siga un referent en el sector educatiu, davant açò Rosa Ventura comenta que “les Jornades Educatives de Nules estan ja consolidades entre la comunitat educativa, i cada edició s’organitza per a que la nostra població siga tot un referent en el sector, de manera que estes jornades són una realitat gràcies al treball desinteressat i a l’esforç fet per docents, personal no docent i famílies de la comunitat educativa de Nules”.