miércoles, 14 de abril, 2021  |  
El Bisbat es compromet a recuperar i salvaguardar l’ermita del Calvari de Nules El Bisbat es compromet a recuperar i salvaguardar l’ermita del Calvari de Nules

- 15 febrero, 2021 -

L'ermita, que data del segle XVIII, actualment es troba en un estat extremadament deficient El Bisbat es compromet a recuperar i salvaguardar l’ermita del Calvari de Nules

L’ermita, que data del segle XVIII, actualment es troba en un estat extremadament deficient

Castellón Información

L’Ajuntament de Nules, a través del seu regidor de Patrimoni Guillermo Latorre, s’ha reunit amb el vicari general del Bisbat de la diòcesi de Segorb-Castelló, Javier Aparici, i amb els tècnics d’arquitectura i de patrimoni del Bisbat per a tractar diversos assumptes que concerneixen i precisen la col·laboració de les dos entitats.

En aquest sentit, un dels principals punts tractats ha sigut la recuperació i consolidació de l’Ermita del Calvari, que actualment es troba en un estat extremadament deficient. De fet, el regidor ha instat el Bisbat a realitzar una actuació integral en la qual, tant l’Ajuntament de Nules com el Bisbat es comprometen a sol·licitar ajuda a la Conselleria per a aconseguir així salvar l’ermita amb la intenció que puga tornar a ser utilitzada per al culte, “el Bisbat s’ha compromès a  treballar en un informe per a ser presentat a la Conselleria i treballar conjuntament els tres organismes per a recuperar i salvaguardar aquesta ermita que data del segle XVIII”, matisa Latorre.

En un altre ordre de coses, també s’ha parlat de la cessió d’imatges religioses a la Parròquia de Sant Bartomeu i Sant Jaume de Nules perquè siguen exposades al culte, i de la possibilitat de restaurar el refugi de la Guerra Civil que es troba a la plaça del Convent de la Sagrada Família. Amb tot, Guillermo Latorre mostra la seua satisfacció perquè “el Bisbat ha mostrat predisposició per salvaguardar el patrimoni religiós de la nostra localitat i ha acollit els tres projectes amb il·lusió. Esperem rapidesa en les actuacions perquè, en el cas de l’Ermita del Calvari, no podem perdre ni un segon més per l’actual estat de deteriorament que presenta”.

Whatsapp Telegram