Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
viernes, 31 de marzo del 2023 | Última actualización: 11:22

Advertisement
Advertisement

Nules entrega els premis extraordinaris escolars i ja té nou cronista, Joan Jesús Gavara

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 38 segundos

Noticias Relacionadas

Laura Tomás Ginés, Carla Garrido López, Victoria Gómez Reyes, M. José Martínez Sola, Lourdes Planelles Mechó, Cristina Fortea Avariento, Alexia Borrás Bolillo, Carlos Lafuente Guerola, Leire Ortiz Soria, i a Anna Martí Rochera son els guardonats

L’Ajuntament de Nules ha reunit a l’alumnat de la localitat que ha rebut el Premi Extraordinari al Rendiment Acadèmic corresponent al curs 2021/2022 per a felicitar-lo pel guardó que atorga la Conselleria d’Educació, i per fer-los un reconeixement públicament a l’esforç i al treball desenvolupat el curs passat.

Així doncs, l’alcalde de Nules, David García, i la regidora d’Educació, Rosa Ventura, en nom de la Corporació Municipal, han fet entrega d’un diploma de felicitació a Laura Tomás Ginés, Carla Garrido López, Victoria Gómez Reyes, M. José Martínez Sola, Lourdes Planelles Mechó, Cristina Fortea Avariento, Alexia Borrás Bolillo, Carlos Lafuente Guerola, Leire Ortiz Soria, i a Anna Martí Rochera.

A l’acte han assistit també diferents membres de la Corporació Municipal, representants dels centres educatius de l’alumnat premiat, i familiars. “Des del consistori hem volgut, un any més, donar-los personalment l’enhorabona per l’esforç desenvolupat el curs passat en un acte que congrega a alumnat premiat de Nules que estudia tant en centres educatius de la nostra població com d’altres localitats, i animar-lo així a seguir treballant de la mateixa manera en aquest i altres cursos”, explica l’alcalde, David García.   

Joan Jesús Gavara, nou cronista

Joan Jesús Gavara Prior és el nou Cronista Oficial de la Vila de Nules, i exercirà aquest càrrec de caràcter vitalici en substitució de Vicent Felip Sempere.

De fet, l’acte institucional de nomenament va tindre lloc dimarts vesprada al saló de plens de l’Ajuntament de Nules, i va comptar amb la presència de l’alcalde, David García, i de la resta de regidores i regidors de la Corporació Municipal.

Així doncs, el nou Cronista Oficial de la Vila de Nules és llicenciat en Geografia i Història, a l’especialitat d’Història de l’Art per la Universitat de València, i funcionari de carrera del cos de Professors d’Ensenyament Secundari.

I ha estat tècnic superior en Història de l’Arquitectura a la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana; professor associat al departament d’Història de l’Art de la Universitat de València; cap de la secció de Conservació i Restauració de Béns Museístics de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana; a més de membre de la Comissió Diocesana de Patrimoni Històric de l’Arquebisbat de València; de la Junta de Fàbrica de la Catedral de València; i president de la Societat Valenciana d’Història de l’Art.

Així mateix, ha estat comissari de nombroses exposicions com ara “La seu de la Ciutat. Catàleg de plànols, traces i dibuixos de l’arxiu de la Catedral de València (Fons Històric)”; “El Palau Comtal d’Oliva. Els plànols d’Egil Fischer i Vilhelm Lauritzen /The Renaissance Placce of Oliva”; o “El llegat “Muñoz Degraín” al Museu de Belles Arts de València”, entre d’altres.

També ha estat director de diversos congressos com ara els celebrats a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de València anomenats “Art, Cultura i Societat al segle XV: el temps d’Ausiàs March” o “L’Europa de les ciutats i dels camins. Les arts a la vida quotidiana”.

És autor de nombroses publicacions, informes tècnics i catalogacions artístiques.

Amb tot, l’alcalde, David García, assenyala que “aquest nomenament compta amb la unanimitat de tots els grups municipals, i és un honor per al poble de Nules que una persona amb la formació i coneixement com les de Joan Gavara acceptara aquest càrrec tan representatiu i amb tanta tradició a Nules”.

La figura del Cronista Oficial de la Vila de Nules està molt arraigada en la societat local, es tracta doncs d’un càrrec necessari per a la investigació de la història i del patrimoni de Nules.   

Advertisement
Advertisement