Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

Nules i Creu Roja treballaran conjuntament en la prestació de serveis d'emergència

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 30 segundos

Noticias Relacionadas

Aquest conveni estarà en vigor un any i tindrà un cost total per al consistori de 5.000 euros

Castellón Información

L’Ajuntament de Nules i Creu Roja han signat, per segon any consecutiu, un conveni de col·laboració per millorar la prestació de serveis en cas d’emergència. Aquest conveni estarà en vigor un any i tindrà un cost total per al consistori de 5.000 euros.

“L’objectiu d’aquest conveni és desenvolupar programes de resposta davant situacions d’emergència de forma coordinada amb Creu Roja, per tant hi ha un compromís entre les dos institucions de treballar conjuntament i coordinadament dins dels àmbits i de les competències propis de cadascuna”, explica l’alcalde, David García.

En concret, les àrees d’actuació de Creu Roja emmarcades en aquest conveni són la preparació de la població davant emergències i desastres; la posada en marxa d’un Sistema d’Alerta Temprana que consistirà en llançar avisos mitjançant sms a la població de risc davant una emergència o preemergència; i l'atenció a necessitats bàsiques durant les primeres 24 hores de l’emergència d’àmbit municipal com ara l’entrega de bens, abrics i higiene, avituallament d’emergència, acompanyament en el procés i accés dels diferents recursos del municipi, a més d’afavorir al restabliment del contacte familiar de les persones afectades en una situació de risc i l’orientació i l’assessorament sobre els recursos disponibles tant de salut com socials.

De fet, com a garantia per la ciutadania, el conveni també certifica que el personal participant en aquestes tasques ha realitzat els pertinents cursos de formació i disposa de la qualificació adequada per dur a terme aquestes actuacions d’emergència.