Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

El municipi de Nules ha compta amb el seu primer pla municipal de joventut aprovat per l’ajuntament

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

Estarà en vigor fins l’any 2026 i  es vol donar resposta a les inquietuds, problemes i preocupacions dels joves d’aquesta localitat de la Plana Baixa

Castellón Información

La localitat de Nules ja compta amb el seu primer Pla Municipal de Joventut, que va ser aprovat recentment pel ple de l’ajuntament, i que en breu s’implementarà amb la posada en marxa de diferents accions amb les quals es vol donar resposta a les inquietuds, problemes i preocupacions dels joves del municipi.

De fet, el regidor de Joventut, Gabriel Torres, ha presentat hui aquest pla “que està destinat a escoltar els interessos i les necessitats dels joves, i a actuar per millorar la seua qualitat de vida”. Així doncs, les accions d’aquest pla estan dirigides al sector de la població d’entre 12 i 30 anys, i estarà en vigor fins l’any 2026.

Cal assenyalar que, les activitats que es duran a terme en aquest periode de temps estan dividides en tres eixos i planificades en un calendari que servirà com a guia i com a font d’anàlisi per veure si s’estan complint els plans previstos.

El primer eix d’aquest pla és el d’espais públics, per al qual es faran reformes a diversos espais del municipi, especialment al Casal Jove i a la Casa de Cultura. A més, es crearan noves zones verdes a les platges i al poble, es milloraran els carrils bicis i es preten també crear un nou espai de reunió multigeneracional.

El segon eix és el de lleure i lleure, per al qual s’ha planificat fer un espai de creació artística, ampliar el voluntariat jove a les activitats locals i millorar el sistema de comunicació de les activitats amb un llenguatge més juvenil i inclusiu.

El tercer i darrer eix d’aquest pla municipal juvenil és el d‘emancipació, per al qual es destinaran beques de transport per a instituts i universitats d’altres ciutats, es crearà un banc de llibres per als cursos de batxillerat a l’IES Gilabert de Centelles, i es crearà un servei d’orientació formativa.

Tota aquesta sèrie de mesures s’han tingut en compte amb entrevistes, enquestes i amb un fòrum de debat amb què els joves han pogut transmetre al consistori les seves necessitats, interessos i preocupacions. “Amb aquest pla es posen en marxa diferents polítiques de joventut que han estat planificant durant mesos, un projecte en què a més dels joves també hi han participat membres de l’AMPA, de l’equip directiu de l’IES Gilabert de Centelles i pares i mares de joves del municipi”, ha comentat el regidor de Joventut, Gabriel Torres.