Martes, 29 de septiembre, 2020  |  
Nules aprofita l’ambient fester de les festes de la Soledat per a impulsar una campanya contra l’abús de l’alcohol Nules aprofita l’ambient fester de les festes de la Soledat per a impulsar una campanya contra l’abús de l’alcohol

- 1 octubre, 2018 -

Es vol aprofitar la campanya per a instal·lar una Unitat de Conductes Addictives (UCA) a la població Nules aprofita l’ambient fester de les festes de la Soledat per a impulsar una campanya contra l’abús de l’alcohol

Es vol aprofitar la campanya per a instal·lar una Unitat de Conductes Addictives (UCA) a la població

Castellón Información

‘Jo trie. Responsabilitza’t. Si beus no veus’ és el lema de la campanya de conscienciació i informació a la ciutadania sobre l’abús i consum responsable d’alcohol en la qual treballa l’Ajuntament de Nules de cara a les festes patronals de la Mare de Déu de la Soledat que tindran lloc del 5 al 14 d’octubre.

Així doncs, en aquesta campanya s’implicarà diferents agents socials de la localitat com ara la Policia Local, “volem donar resposta a una demanda feta principalment per famílies i la idea és previndre i minimitzar els riscos del consum d’alcohol i com no donar altres alternatives. Per tant, és important implicar joves adolescents perquè són un dels sectors als qual volem arribar”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

Així doncs, la campanya preveu reunions amb diferents agents locals per a informar-los i dotar-los de ferramentes; a més es repartirà per tot el municipi, principalment entre els casals de les penyes, un decàleg en el qual es donen diferents pautes per una bona convivència i amb les conseqüències de l’abús del consum d’alcohol, entre d’altres.

Entre les accions que es portaran a terme cal destacar la instal·lació d’un Punt d’Informació prop de la zona on tindran lloc els concerts del dissabte 13 d’octubre, “professionals experts facilitaran informació sobre alcohol i altres substàncies amb la finalitat d’aconseguir una festa segura”, comenta Sandra Medina, coordinadora del projecte Jo trie.

Durant els concerts el públic podrà acostar-se a l’estand per a participar en diferents activitats relacionades amb els riscos associats al consum d’alcohol.

Instal·lació UCA

Després de finalitzar aquesta campanya es realitzarà un informe tècnic proporcionant informació a l’Ajuntament sobre els riscos detectats, com els llocs on els joves consumeixen alcohol, el nivell de coneixement que hi ha entre la població sobre els riscos del consum d’alcohol, així com orientacions sobre l’adequada gestió d’aquest assumpte.

Des de la Regidoria de Sanitat s’assenyala que “la idea és aprofitar aquest informe per a instal·lar a Nules una Unitat de Conductes Addictives (UCA) que comptarà amb una persona formada per la Conselleria de Sanitat, de manera que podrem dur a terme campanyes d’aquest tipus no sols els dies de festes sinó també en altres dates fins i tot als col·legis i a l’institut”, explica Romero.

La campanya “Jo trie. Responsabilitza’t. Si beus no veus” s’emmarca en el projecte Jo trie, que desenvolupa l’empresa Evalue, i que s’ha portat a terme en altres municipis del territori valencià com ara Vila-real o Paiporta.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *