Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

Nules albergarà una nova edició del Festival de gènere Negre i Policíac 'Nules Negra'

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

Aquesta edició, del 16 de febrer a l'1 de març, incorpora noves propostes com la vetllada Gastrothriller

Entre els dies del 16 de febrer a l’1 de març torna Nules Negra, el Festival de gènere Negre i Policíac que compta enguany amb la incorporació de destacades novetats en la seua programació.

En concret, el programa d’aquesta edició inclou la visita d’un gran número d’escriptors i d’escriptores seguint així amb l’aposta pels autors, i també es reforcen els actes dirigits al públic infantil, i s’incorporen noves propostes com ara la vetllada Gastrothriller.

De manera que, des de la Regidoria de Cultura i Biblioteca de l’Ajuntament de Nules, amb la col·laboració de l’associació local Cosas & Musas,  se sumen amb aquesta programació a la celebració del festival literari Castelló Negre, en una aposta, plenament consolidada, per les activitats de foment de la lectura, i ho fa, com una de les seues seus, oferint un dels programes més diversos i complets, on destaca de manera especial la transversalitat de les propostes que, partint de la literatura, abarca més àmbits amb l’objectiu d’atraure a un públic més divers.

Aquest any, el programa es caracteritza per una aposta pels autors. De fet, possiblement siga l’edició en la qual més escriptors i escriptores visitaran el municipi. També s’aposta per incrementar les activitats dirigides al públic infantil, conscients de que “les bases per a crear bons lectors s’assenten en l’edat escolar i es refermen al llarg de la vida”, assegura la regidora de Cultura i Biblioteca, María José Esteban.

La primera jornada del festival Nules Negra serà la del 16 de febrer. A les 19.30 hores, la coneguda criminòloga Paz Velasco estarà al Museu d’Història Vicent Felip Sempere per a reflexionar sobre la realitat que exposa el seu llibre Muertes nada accidentales. Tractarà de donar resposta a les preguntes que sorgeixen davant els crims més atroços, els que omplen les cròniques de successos.

Vetllada Gastrothriller

A les 21.00 hores, amb la col·laboració de Caixa Rural Nules, s’organitzarà la que possiblement siga la proposta més innovadora d’aquesta programació. El chef i escriptor Cristian Schleu será el convidat d’excepció d’una vetllada Gastrothriller, al restaurant de Caixa Rural. Els i les comensals —que deuran reservar plaça prèviament a través del correu cosasymusas.clubdelectura@gmail.com— compartiran sopar amb Schleu, que en la sobretaula parlarà sobre la seua novel·la Muerte en tres texturas. El preu del menú és de 20 euros i les places són limitades.

El dia 23 de febrer, arribarà a Nules una de les escriptores de novel·la infantil i juvenil més conegudes de l’actual panorama literari nacional, coautora, amb Juan Gómez Jurado, de l’exitosa saga Amanda Black. Bárbara Montes estarà a partir de les 17.30 hores al Museu d’Història Vicent Felip Sempere per a parlar d’aquest personatge i resoldre amb els joves lectors algun que altre  misteri.

El mateix dia, a les 19.30 hores, el periodista i historiador, Emilio del Río, amb la seua particular forma de comunicar, compartirà amb les persones assistents els seus amplis coneixements sobre la història clàssica i els seus criminals.

Diumenge 25 de febrer promet ser una interessant jornada familiar. A les 10.00 hores, amb la col·laboració d’Agents Mediambientals de la Generalitat Valenciana, s’organitzarà una marxa a peu des de la plaça Major fins a l’Estany, que amb el títol Ni un misterio sin resolver, convidarà als participants a conéixer quins són els crims i delictes que atempten contra el medi natural, i quins s’encarreguen d’investigar-los, amb el propòsit de crear consciència sobre la implicació de tothom a l’hora de protegir el nostre entorn. Auquesta activitat està inspirada en la novel·la infantil/juvenil El bosque de los árboles estúpidos, una idea original de la xiqueta Mar Mira Usó, que ha escrit l’autora local, Mònica Mira. Precisament amb aquesta novel·la  hi haurà un club de lectura infantil  diumege per la vesprada, a les 18.00 hores, al Museu d’Història.

La següent cita tornarà a tindre com a protagonista a un dels autors de novel·la negra mes coneguts del país, Benito Olmo, que presentarà el seu últim llibre, que acaba d’arribar a les llibreries, Tinta y fuego.

I per a tancar aquesta completa programació, l’1 de març, al club de lectura de Cosas & Musas, estarà l’autora de Vila-real, Anna Moner, amb La por de la bèstia.

A excepció del Gastrothriller, tots els actes són amb entrafa gratuïta i estan oberts a qualsevol persona que vulga participar.