Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 22:48

Advertisement
Advertisement

Nules acull una jornada que reunirà a diferents municipis afectats per l’actual llei de Costes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 22 segundos

Noticias Relacionadas

Professionals i personal especialitzat en aquesta temàtica es trobaran al municipi castellonenc per a participar en aquesta jornada tècnica

‘Presentación y debate sobre las líneas estratégicas de Nules y otros pueblos afectados por la Ley de Costas para salvaguardar su patrimonio y recuperar las playas’ és el títol de la jornada que tindrà lloc dissabte, 4 de març, a Nules i que reunirà a representants de diferents municipis del territori espanyol afectats per l’actual llei de Costes.

En aquest sentit, professionals i personal especialitzat en aquesta temàtica es trobaran a Nules per a participar en aquesta jornada tècnica amb la qual l’Ajuntament de Nules en col·laboració amb ‘l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme. Mar de Nules’ volen crear sinergies per a treballar en la mateix direcció. 

Així doncs, la jornada tractarà diferents assumptes relacionats amb la situació, problemàtica i valors tant del litoral de Nules com d’altres poblacions costeres. De manera que, entre les ponències que s’impartiran destaquen ‘La situación jurídica de la costa y acciones legales para la defensa de poblados marítimos amenazados’ a càrrec de Salma Cantos, advocada de Dret Públic i professora d’Urbanisme i Medi Ambient a la Universitat Politècnica de València (UPV); o ‘Playas: recurso cada vez más escaso’ que impartirà José Serra, catedràtic de Ports i Costes a la Universitat Politècnica de València (UPV). 

Així mateix, hi haurà també diferents taules redones que versaran sobre ‘Valores patrimoniales, naturales e identitarios de los poblados marítimos’ que comptarà amb la participació del reconegut advocat i president de la Fundació Goerlich, Andrés Goerlich, de l’arquitecta de Nules Rosa Vicent, i del biòleg, Ramon Saborit, que estarà moderada pel Cronista Oficial de la Vila de Nules, Joan Jesús Gavara; a més l’altra taula redona parlarà sobre ‘La Ley de Costas: un problema compartido. Sinergias y unidad del litoral para modificar la ley’, que comptarà amb testimonis de representants d’associacions de veïns de diferents punts del litoral espanyol, i que moderarà Carla Masegosa

Amb tot, l’alcalde, David García, assenyala la transcendència d’aquesta jornada per a unificar criteris jurídics i patrimonials, “amb aquesta jornada volem crear un argumentari comú de totes les poblacions afectades per la llei de Costes, que serveixca de nucli d’unió per a seguir treballant conjuntament per a que es modifique aquesta llei i se salvaguarde el nostre patrimoni”. 

La jornada tindrà lloc en horari de 9 a 14 hores al saló d’actes de la Caixa Rural Sant Josep de Nules, i està oberta a tot el públic interessat el qual s’ha d’inscriu-re prèviament.

Advertisement
Advertisement