Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 02:15

Mulet denuncia al Senat l'escàs manteniment de l'AP-7 a les comarques del nord de Castelló des del passat estiu

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Un vial que s'ha deteriorat de manera notable des del rescat dels peatges principalment per la falta de manteniment i per l'ús intensiu que d'ell fan els camions

El senador Carles Mulet ha presentat al Senat preguntes dirigides al Govern davant l'escàs manteniment de l'AP-7, un vial que s'ha deteriorat de manera notable des del rescat dels peatges principalment per la falta de manteniment i per l'ús intensiu que d'ell fan els camions, que han modificat les seues rutes per l'autovia cap a aquest vial a conseqüència de la seua gratuïtat i una orografia més suau.

"Són diferents conductors els que ens han traslladat que el ministeri no actua a l'hora de reparar aquests trams deteriorats, ondulats o amb clots més enllà de senyalitzar-ne la seua presència. L'administració i els seus gestors són conscients del perill, però no l'eliminen, quan són d'una gran perillositat per als propis camions i vehicles particulars", ha abundat.

Al seu judici tal situació és una enorme "temeritat", per això ha preguntat al Govern quan actuarà i quin manteniment s'està realitzant d'aquests vials. "Ens temem que després d'aquesta situació puga trobar-se la seua voluntat de tornar a una privatització de la seua gestió o a una voluntat que no oculta el PSOE de voler tornar als vials de pagament per ús i al qual els valencians, que hem sigut víctimes durant anys del model radial i privatitzador d'aquests vials, ens oposem. Després vindran amb plans salvadors perquè les empreses que fan negoci garantisquen el manteniment de les infraestructures, quan pensem que és possible un correcte manteniment amb fons públics del vial. Almenys així s'adjudica anualment per molts milions", ha insistit.

El senador ha recordat que les comarques de Castelló segueixen pendents de completar el protocol de carreteres des de 2010, la qual cosa suposa continuar mantenint una A-7 o CV-10 desconnectada quant a prestacions des de Vilanova d'Alcolea a l'Hospitalet. "De completar-se aquesta qüestió i haver acceptat el Govern la nostra esmena als PGE de 2023, s'hauria desbloquejat aquesta situació que tindria, al nostre entendre, importants beneficis per a les comarques de l'interior i suposaria un desdoblament que acabaria amb les històriques males comunicacions de les comarques del nord amb Europa i que persisteix sense cap justificació ni explicació", ha conclòs.

Compromís sempre ha defensat que aquest necessari vial, s'execute de la forma més sensible possible amb la fragilitat del territori pel qual discorre, aprofitant vials existents i optimitze l'autovia d'interior.