miércoles, 12 de mayo, 2021  |  
‘Te quiero un huevo’, la innovadora i creativa intervenció per al TEST de Vila-real de l’artista Mario Mankey ‘Te quiero un huevo’, la innovadora i creativa intervenció per al TEST de Vila-real de l’artista Mario Mankey

- 16 abril, 2021 -

E1000 iniciarà en els pròxims dies l'octava, i múltiple, obra urbana de la Mostra d’Art i Creativitat que prendrà el relleu a Mohamed L’Ghacham ‘Te quiero un huevo’, la innovadora i creativa intervenció per al TEST de Vila-real de l’artista Mario Mankey

E1000 iniciarà en els pròxims dies l’octava, i múltiple, obra urbana de la Mostra d’Art i Creativitat que prendrà el relleu a Mohamed L’Ghacham

Castellón Información

La Mostra d’Art i Creativitat de Vila-real TEST acomiada aquest cap de setmana la seua edició més experiencialamb un èxit de públic que avala el caràcter avantguardista de la cita i la seua capacitat per a continuar sorprenent vuit anys després de la seua arrancada. Al voltant de 400 persones, sobretot públic femení, han visitat l’exposició col·lectiva d’Ana Spoon(escultura, dibuix, escriptura i instal·lació), Cecilia Vidal(fotografia) i Mario Mankey (intervenció escultòrica) instal·lada des del 6 de febrer en el Convent, Espai d’Art de Vila-real. “És molt gratificant i motivadora la resposta que hem tingut per part de la gent; més encara tenint en compte que aquesta edició no ha sigut fàcil pel context sociosanitari que estem vivint”, explica el director del TEST 2021, Pascual Arnal.

Aquest dissabte, 17 d’abril (12.00 hores),la Mostra baixarà el teló amb la tradicional visita guiada, totalment gratuïta, a càrrec d’Arnal amb la qual cada any acomiada la seua edició la cita cultural. Una cita que no acaba per complet, ja que el quart pilar del TEST, l‘artista urbà E1000, iniciarà en els pròxims dies la seua proposta en diversos carrers i espais de la ciutat. Una intervenció que s’ha posposat “per l’actual conjuntura” peròque serà una realitat en breu “ara que hi ha més estabilitat i el sector serveis està obert, perquè la proposta d’E1000 necessitarà de diversos dies per a estar conclosa i durant aquest temps l’autor ha d’allotjar-se a la ciutat”, explica Pascual Arnal.

Fins dissabte que ve, el públic que es passe per la Mostra “haurà d’activar la seua capacitat d’imaginació abans de voler entendre què és el que realment està passant; cal deixar-se portar per a poder gaudir, ja que no tindrà davant si propostes conceptualment lineals: les obres d’enguany suggereixen més que compten, evoquen més que narren…”, indica Pascual Arnal, responsable d’aquest projecte recolzat pel Departament de Museus de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vila-real que es marca com a repte des de fa ja vuit anys ser l’aparador i la llançadora del talent artístic emergent de la Comunitat Valenciana.

El TEST 2021 ha blindat de nou la varietat de disciplines segell de la casa.Tant en l’exposició col·lectiva com en el pla d’art urbà. La primera pivota sobre Mario Mankey (Sagunt, 1985), “un excel·lent pintor que a més realitza unes impactants instal·lacions, com la que ha portat a aquesta edició, una caricatura d’alguns comportaments humans, amb al·lusió a la societat patriarcal, que porta per títol ‘Te quiero un huevo’, indica el director. S’uneix Cecilia Vidal (Montevideo, 1989). La seua obra fotográfica, on la documentació i la representació difuminen els seus límits, es plasma en la seua proposta ‘Apenas tarde’. Completa el trident Ana Spoon (València, 1989) i ‘Un oscuro que te desaparece’. “És molt constant, molt tenaç, la seua obra demana a crits un gran espai on mostrar-la i compartir-la. És una d’aqueixes artistes que mereix un suport perquè està complint amb la seua part, amb la seua responsabilitat: oferir un treball, una incansable dedicació”, diu Arnal.

La peça angular del TEST 2021 la posarà en escassos dies l’artista urbà E1000 (Madrid, 1981), encarregat d’ampliar l’oferta museística a l’aire lliure que empara la Mostra i que perfilen ja les obres de Pantone, Borondo, Escif, Sam3, Louis Lambert (3TTMan), Hyuro i Mohamed L’Ghacham,de qui pren ara el relleu. Els murals de gran format polits pels seus predecessors deixen pas aquest any de la mà d’E1000 a diverses xicotetes intervencions urbanes que podran gaudir-se en diferents parts de la ciutat i que reflecteixen la seua línia de treball, basat en la interacció amb els elements que ofereix la ciutat i de la seua percepció a través del color.

El TEST basa la seua força promocional de l’art emergent no sols en la materialització d’un espai expositiu, sinó en l’edició de quatre llibres d’artista, tres per als qui donen forma a la mostra col·lectiva en aquesta edició i un quart per a l’artista urbà convidat en 2019 –l’última edició del festival- Mohamed L’Ghacham, que mostra entre altres obres de la seua trajectòria la ja conclosa ‘La Mare’, un ‘llenç’ de 25 metres d’alt per 12 d’ample en la zona nord de Vila-real estampat durant la passada edició i amb el qual l’espai urbà de la ciutat va sumar el seu seté mural.

Whatsapp Telegram