viernes, 20 de mayo, 2022  |  
Museu de la Ciutat Casa de Polo de Vila-real dóna l’eixida a la mostra itinerant ‘Blasco Ibáñez i el rostre de les lletres’  Museu de la Ciutat Casa de Polo de Vila-real dóna l’eixida a la mostra itinerant ‘Blasco Ibáñez i el rostre de les lletres’ 

- 26 agosto, 2017 -

L'exposició s'inaugurarà 31 d’agost amb motiu de les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia Museu de la Ciutat Casa de Polo de Vila-real dóna l’eixida a la mostra itinerant ‘Blasco Ibáñez i el rostre de les lletres’ 

L’exposició s’inaugurarà 31 d’agost amb motiu de les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia

Castellón Información

El Museu de la Ciutat Casa de Polo serà el punt de partida de l’exposició ‘Blasco Ibáñez i el rostre de les lletres’, una mostra que commemorarà el 150é aniversari del naixement de l’escriptor valencià amb parada en diverses localitats de la Comunitat. La mostra, que s’inaugurarà el dijous 31 d’agost amb motiu de les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia, està organitzada per Acción Cultural Española (AC/E), la Comunidad de Madrid i la Real Academia Española, a més de la Generalitat Valenciana i del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

L’exposició està formada per mig centenar de fotografies, que mostren l’escriptor valencià més universal com a ciutadà, escriptor i polític, a més de al costat d’altres grans literats de l’època. Aquesta selecció d’imatges és el resultat de més de 20 anys de recerca en arxius públics i privats, espanyols i estrangers. Les fotografies procedeixen de diferents institucions com la Biblioteca Nacional, la Biblioteca Valenciana, l’Arxiu Històric Provincial de Guadalajara, la col·lecció Pedro Melero, la Fundació José Ortega i Gasset-Gregorio Marañón, de l’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya o la Biblioteca del Congrés de Washington.

Vicente Blasco Ibáñez (València, 1867-Menton, França, 1928), va ser el més important escriptor valencià i el més universalment reconegut. Amb motiu del 150é aniversari del seu naixement, la Generalitat Valenciana ha declarat el 2017 com a any Blasco Ibáñez, una commemoració a la qual se suma ara Vila-real amb la inauguració de la mostra, en la qual podran veure’s fotografies de l’escriptor amb altres grans de l’època com Emilia Pardo Bazán, Benito Pérez Galdós, Joaquín Sorolla o Valle Inclán, entre molts altres. També destaquen les imatges de Blasco Ibáñez com a orador i polític, les seues primeres estades a la presó valencià de Sant Gregori o el retorn de les seues restes mortals acompanyades per les autoritats de la República i pels seus paisans. La seua popularitat i dimensió internacional queden patents en imatges com l’arribada de l’escriptor a Argentina o el seu gira de conferències per Estats Units.

La mostra ‘Blasco Ibáñez i el rostre de les lletres’ forma part de les exposicions que el departament de Museus de Vila-real ofereix durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que enguany s’inauguraran dijous, la vespra de l’inici dels festejos, a les 18.00 hores. A més d’aquesta exposició, Museu també organitza en aquestes dates ‘El silenci de l’horitzó’, de Vicent Carda (El Convent, espai d’art); la 24a Mostra de Fotografies ‘El món del parany’ (Casa de l’Oli) i ‘Sant Pasqual i Llorens Poy: inspiració i devoció’ (Casa Museu de Llorens Poy). Els olis de Melchor Zapata a la Comunitat de Regantes i les exposicions de Fundació Caixa Rural (Ana Gutiérrez, Javier Bort, Juanjo Tellols i Raquel Monte) completen l’oferta d’exposicions de les festes.

 

 

Whatsapp Telegram