Martes, 29 de septiembre, 2020  |  
Veïns i autoritats reten homenatge en Morella a les víctimes de la Covid-19 Veïns i autoritats reten homenatge en Morella a les víctimes de la Covid-19

- 2 agosto, 2020 -

El President de la Generalitat Valenciana ha presidit l'acte al que també han estat presents el President de la Diputació junt a l'alcalde de... Veïns i autoritats reten homenatge en Morella a les víctimes de la Covid-19

El President de la Generalitat Valenciana ha presidit l’acte al que també han estat presents el President de la Diputació junt a l’alcalde de Morella

Castellón Información

La ciutat de Morella ha homenatjat a les víctimes de la Covid-19 i ha agraït l’esforç de les persones que han treballat i treballen per a fer-li front en un acte celebrat avuí. Així, el recentment nomenat Jardí del Record ha albergat aquest acte que ha comptat amb la participació de diferents entitats i associacions en un acte carregat d’emocions pels durs mesos que va travessar la ciutat.

D’aquesta manera, el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha presidit l’acte al que també han estat presents el President de la Diputació de Castelló i altres autoritats, junt a l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. La música de l’Associació Musical Mestre Candel ha obert l’acte. Seguidament han tingut lloc els parlaments de la Residència Sant Joan Baptista i l’equip mèdic de l’Hospital de Vinaròs. Junt a la Banda, la Rondalla i els Gaiteros de Morella han amenitzat l’acte amb diverses peces musicals. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el President de la Generalitat amb els seus parlaments han deixat pas a la descoberta de les plaques commemoratives amb el text ‘En record de les víctimes de la Covid-19 i en agraïment de totes les persones que treballen contra la pandèmia’ i l’entrega de flors per les víctimes per part de la Policia Local, treballadora social, metgessa i familiars. Finalment, ha tingut lloc un minut de silenci i els Gaiteros de Morella han tocat No recoderis(Respons de la Rogativa).

L’alcalde de Morella ha començat “agraint a totes les persones que han treballat en els diferents sectors per a fer front a la COVID-19. Han sigut dies molt durs però també dies on hem vist de primera mà la gran fortalesa humana de Morella, recolzant a qui més ho necessita”. Rhamsés ha destacat “la força de la unió entre els morellans i morellanes, fonamental per eixir endavant. Un gran exemple són els professionals, treballadors i associacions amb la seua mobilització des del primer minut. A les víctimes sempre les tindrem en la memoria. Els familiars no estan sols, ens tenen a tots i totes al seu costat”.

Una vegada finalitzat l’homenatge, Martí ha manifestat que «hem assistit a un acte cívic senzill, però molt emotiu, per a retre homenatge a les víctimes de la Covid a Morella, la residència de Gent Gran de la qual va resultar especialment castigada durant els moments més durs del confinament». Segons ha explicat, «la meua presència ací era obligada perquè la Diputació vol estar al costat dels ajuntaments i el de hui ha sigut un acte molt noble i just que era necessari recolzar per a testimoniar al poble de Morella el suport i afecte de tota la província».

Homenatge victimes Coved19  Morella

Per a Martí, la iniciativa de l’alcalde Ripollés «ha sigut tot un encert», com també ho ha sigut que un grup de músics i de dolçainers hagen expressat el sentir de tots fent ús d’un llenguatge tan bell i universal com el de la música». També considera un encert que s’haja donat protagonisme als qui van viure en primera línia la tragèdia en la Residència de Morella i a l’Hospital de Vinaròs. «Ells ens han fet arribar la duresa dels moments viscuts i ens han alertat sobre la necessitat de no baixar la guàrdia i continuar vigilants, respectant les mesures de seguretat, perquè la batalla contra la pandèmia no ha acabat».

Martí també ha volgut posar en valor les paraules de l’alcalde Ripollés, relatant el sentit i la significació que la Residència té per a Morella i com el silenci dels seus carrers durant el confinament representava el dolor i la preocupació amb la qual els veïns de la localitat afrontaven tan durs moments».

El president de la Diputació ha assenyalat que li sembla «molt oportú» la crida a la unitat social i política que ha realitzat el President Puig «perquè d’aquesta pandèmia hem d’eixir tots junts, donant confiança al conjunt de la població i, també, als joves, dels quals hem de dir que no són un problema».

Martí s’ha referit finalment a la necessitat «d’eixir de la pandèmia reforçant l’Estat Social i el sistema sanitari públic i universal».

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *