lunes, 24 de enero, 2022  |  
Moncofa durà a Ple una ordenança pionera en el municipi per a les ajudes socials Moncofa durà a Ple una ordenança pionera en el municipi per a les ajudes socials

- 29 noviembre, 2017 -

La norma dotarà els tècnics d’un sistema imparcial per a valorar les necessitats i concedir els PEI de forma objectiva i evitar possibles decisions... Moncofa durà a Ple una ordenança pionera en el municipi per a les ajudes socials

La norma dotarà els tècnics d’un sistema imparcial per a valorar els necessitats i concedir  les PEI de forma objectiva  i evitar possibles decisions arbitràries 

Castellón Información 

El municipi de Moncofa tractarà en Ple l’aprovació d’una ordenança sobre les “prestacions econòmiques individualitzades”, ajudes socials conegudes com PEI. L’ordenança cobreix tant ajudes d’emergència social (persones amb extrema necessitat, tant necessitats bàsiques, habitatge, medicació i fins i tot desplaçaments imprescindibles) com ajudes per al suport de persones majors.

A pesar que la localitat sempre ha sigut pionera en les ajudes als desafavorits, i sobretot, des de l’inici de la present legislatura dedicant més fons i personal a esta necessitat, mai ha tingut una ordenança al respecte.

L’ordenança dotarà els tècnics d’un sistema imparcial per a valorar els necessitats i concedir-los de forma objectiva les ajudes, sistema imprescindible per a evitar possibles decisions arbitràries.

Per a la regidora de Serveis Socials, Maria Teresa Alemany, “estem treballant amb els tècnics de treballs socials per a obtindre un instrument que faça la tramitació més àgil i objectiva, cosa que és imprescindible hui en dia”.

Increment ajudes socials

Durant la present legislatura l’actual equip de govern ha incrementat la plantilla de Serveis Socials i també les ajudes concedides. De fet, la despesa efectiva en la partida de Serveis socials – Ajudes socials ha passat de 28.000 euros en 2014 a 48.000 en 2016. Açò ha estat possible per un procés de racionalització que valora molt positivament l’alcalde, Wences Alós, “l’important no és tant posar molts diners en les partides i no gastar-los, sinó gastar tot el que siga necessari, de la forma més eficient i justa”.

Whatsapp Telegram