Noticias Castellón
jueves, 30 de noviembre de 2023 | Última actualización: 18:13

Moncofa ja ho té tot preparat per a la celebració de les festes de Sant Antoni Abat

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

La localitat ha preparat una intensa programació en què destaquen els actes taurins i que es completa amb activitats musicals i els actes més solemnes

Els actes compten amb la participació activa de les penyes locals que s’encarregaran per un dia dels actes organitzats. El darrer 30 de setembre es van sortejar els cadafals i els primers actes festius tindran lloc el 7 d’octubre amb la solta de dos bous salvatges. L’alcalde, Wences Alòs ha volgut remarcar la implicació de la ciutadania en aquests festejos i ha agraït la seua labor

Els preparatius per a les festes patronals en honor a Sant Antoni Abat a Moncofa estan a punt de finalitzar. Veïns i veïnes esperen l’inici d’estes populars festes en les quals destaca una intensa programació taurina, diversos espectacles de música en directe i les tradicionals ofrenes al sant patró del municipi. Del divendres 6 al dissabte 14 d’octubre, la localitat de la Plana Baixa es vorà envoltada en un carrusel d’actes festius i culturals, organitzats amb el suport incondicional de les penyes locals que es faran càrrec, cadauna d’elles, de la gestió d’un dia de les festes.

“El compromís que ha mostrat el veïnat al’hora d’involucrar-se en la preparació de les festes i el seu desenvolupament és d’agrair. Una mostra d’amor pel seu poble i les seues festes, per a mantindre vives les arrels del nostre municipi. Des de l’Ajuntament els donem les gràcies a totes i cadauna de les penyes involucrades, ales quals se’ls proporcionarà tota l’ajuda des del consistori”, ha explicat Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, que ha anunciat que “per a l’any que ve s’han començat els tràmits per a formar una Comissió de Festes. La Penya el Rus ha encapçalat esta proposta que segur que beneficiarà Moncofa durant molt de temps”.

Les jornades taurines és un dels grans al•licients de Sant Antoni a Moncofa. Després del sorteig de cadafals que es va dur a terme el dissabte 30 de setembre i el seu posterior muntatge, el primer festeig serà el dissabte 7 amb dos bous salvatges i un corro de vaques a partir de les 17.30h. A la nit es procedirà a les embolades. El dimarts 10, amb dues desencaixonades i embolada, i el dimecres 11, amb una desencaixonada, continuarà la tauromàquia. L’últim dia del cartell taurí serà el dissabte 14, quan els aficionats podran gaudir d’un altre bou salvatge, el posterior corro de vaques i l’embolada nocturna com a guinda.

Els concerts de música en directe, les xarangues i les discomòbils són un altre dels pilars sobre els quals descansen les festes a Moncofa. “El programa de festes s’ha confeccionat entorn del principi de pluralitat de gustos i preferències. Volem que tot el veïnat tinga cabuda en estos dies, essencials per a Moncofa i perquè tots i totes puguen gaudir per igual. Són dies de germanor, celebració entre penyes i amistat”, ha descrit María Teresa Alemany, regidora de Festes de l’Ajuntament de Moncofa. Exemples d’esta dinàmica seria la nit del “Tu cara mesuena” amb les penyes locals participant diumenge a la nit, tardeos, el ball de disfresses o els diferents esmorzars populars.

Per al dilluns 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, s’ha preparat un acte institucional a la plaça Jaume I, on participarà el Grup de Danses Biniesma i la Colla de Tabals i Dolçainers. Després d’això, es realitzaran partides de pilota valenciana amateurs i professionals, actuació infantil i a la nit un correfoc a càrrec d’Els Dimonis del Poll. De la mateixa manera, per al Dia de la Mare de Déu del Pilar es procedirà a oficiar una missa en el seu honor acompanyada de la Guàrdia Civil de Moncofa i la reina i cort d’honor.