jueves, 27 de enero, 2022  |  
Moncofa creu necessària la construcció d’un Centre de Dia amb una grandària concorde a les necessitats del poble Moncofa creu necessària la construcció d’un Centre de Dia amb una grandària concorde a les necessitats del poble

- 30 noviembre, 2021 -

La Generalitat ha plantejat construir el Centre de Dia en la segona planta del local La Murà, però l’ajuntament el considera excessivament menut Moncofa creu necessària la construcció d’un Centre de Dia amb una grandària concorde a les necessitats del poble

La Generalitat ha plantejat construir el Centre de Dia en la segona planta del local La Murà, però l’ajuntament el considera excessivament menut

Castellón Información

La posada en marxa del programa “Edificant d’Infraestructures d’Edificis Socials” ha començat amb un xicotet desacord entre la Generalitat i l’Ajuntament. Mentre la Generalitat plantejava la reforma de la segona planta del Centre Social La Murà, l’Ajuntament considera que és necessària la construcció d’un Centre de Dia amb una grandària concorde a les necessitats de la població.

Per este motiu, l’Ajuntament de Moncofa negociarà amb la Generalitat una ubicació més adequada per a construir el Centre de Dia que done servei als majors de la localitat. Es tracta d’unes instal·lacions que tindran un caràcter social i que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida a Moncofa, pensant especialment en les persones més majors.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha explicat que “la ubicació inicial que planteja la Generalitat no és viable. La segona planta del local La Murà no és prou gran per a albergar esta infraestructura de la grandària que necessiten els veïns de Moncofa, per la qual cosa estem estudiant quin és el terreny més adequat perquè puguen construir el Centre de Dia que realment puga garantir que els veïns del poble reben una atenció de qualitat”.

Des de la Regidoria de Serveis Socials s’ha contactat amb el mateix gabinet que va redactar la memòria de l’IES Palafangues per a estudiar les diferents alternatives que disposa el municipi. “Sempre buscant el major benefici per al poble i plantejant alternatives que servisquen per al futur, una solució temporal que puga quedar xicoteta abans que comencen les obres”, assegura María Teresa Alemany, regidora del ram.

Cal recordar que la competència referent a la construcció d’infraestructures d’este tipus correspon a la Generalitat Valenciana; no obstant això, haurà de ser assumida per l’Ajuntament. “És una llàstima que la Generalitat deixe de complir les seues competències i ens les traslladen als ajuntaments, ja ha passat amb l’institut, el col·legi, ara el centre de dia,… si ens transmeten les seues competències també haurien de transmetre’ns majors recursos econòmics perquè els nostres veïns no vegen afectats els serveis que els donem, i per descomptat també assumirem la seua construcció en benefici de Moncofa”.

Whatsapp Telegram