Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 15:06

L’Ajuntament de Moncofa impulsa la transformació del municipi després d’aprovar el pressupost de 2022

Tiempo de Lectura: 4 minutos

Noticias Relacionadas

L’alcalde Wences Alós Valls senyala que són uns comptes «molt ambiciosos» que inclouen quasi un milió d’euros per al foment de l’ocupació

Castellón Información

L’Ajuntament de Moncofa ha posat hui en marxa el mecanisme per a impulsar la transformació del municipi després d’aprovar en el Ple el pressupost de 2022, que ascendeix a quasi 15 milions d’euros. Estos comptes són els més ambiciosos de l’última dècada i se centraran en el foment de l’ocupació, inversions en serveis públics essencials per a millorar la qualitat de vida de la població, obres públiques i el foment de la iniciativa particular i associacionisme.

Cal tindre en compte que es tracta dels pressupostos més treballats, amb majors aportacions de tots els grups polítics i més ambiciosos de l’última dècada. L’equip de govern que dirigeix Wences Alós Valls té com a objectiu que este siga l’any de la inflexió, una vegada que s’està superant l’“herència enverinada” del passat, i centrant les partides principals a millorar la qualitat de vida i les oportunitats dels veïns i veïnes del poble.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “són uns comptes molt ambiciosos que inclouen quasi un milió d’euros per al foment de l’ocupació. A més, són els que, per quantia, inclouen més aportacions de tots els grups polítics a l’Ajuntament, per la qual cosa lamente que l’oposició haja preferit votar en contra”.

Cal tindre en compte que els pressupostos per a 2022, que ascendeixen a 14.893.118,28 euros, seran els que servisquen per a començar la transformació de Moncofa. L’objectiu de Wences Alós Valls és que “Moncofa es convertisca en un municipi més pròxim a les persones, amb actuacions de millora i l’embelliment del nucli urbà, però continuant amb obres per a solucionar els empastres del passat. Una vegada resolt el deute històric que ens van deixar, estem en condicions de començar a invertir en aquells projectes que més poden ajudar a millorar les oportunitats de futur dels nostres veïns i veïnes, i millorar la seua qualitat de vida”, indica.

Mig milió d’euros per a escometre les obres en Belcaire Sud

En les obres de Belcaire Sud està previst invertir més de mig milió d’euros, mentre que els comptes contemplen una partida de més de 551.000 euros per a fomentar la cultura del municipi, més de 347.000 euros en suport de l’associacionisme i quasi 286.000 euros per a serveis socials, per a protegir les persones més desfavorides i amb major risc d’exclusió social.

En esta línia, l’alcalde de Moncofa ha explicat que “continuarem invertint per a solucionar l’herència enverinada, com és la renovació del clavegueram, amb 178.000 euros, obra que no es veu però que és molt necessària per a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes. També hi haurà diners per a millorar la renovació de la lluminària en el municipi, amb més de 117.000 euros, amb l’objectiu que siga més sostenible i ecològica i 82.000 en millores en diferents edificis municipals”.

Wences Alós Valls també ha incidit que “enguany l’aposta pel turisme serà encara més important, amb una agenda més àmplia i de més qualitat amb ‘Moncofa, Mar d’Activitats’, per a fomentar no sols que la gent vinga a Moncofa a gaudir de les vacances i el temps lliure a l’estiu, sinó durant tot l’any. Però també estarem al costat de la gent encara més, no sols dels col·lectius més desfavorits amb iniciatives de gran importància social com els plans d’ocupació, sinó també dels emprenedors i els xicotets empresaris amb ajudes de foment del comerç local”.

L’alcalde de Moncofa ha insistit que “encara que en l’equip de govern estem impulsant moltes iniciatives i projectes governant per a tots, també hem introduït propostes d’altres partits”.

Negociacions amb tots els grups polítics buscant el consens

Cal recordar que des de l’equip de govern es va decidir fa tres setmanes augmentar el pressupost previst inicialment per a incorporar més partides proposades per tots els grups de l’oposició després de la ronda de reunions mantingudes amb els grups polítics del PP, PSOE, Compromís i Podem. Així, el document aprovat finalment inclou 15 propostes específiques dels diferents partits representats en el consistori.

Wences Alós Valls ha assegurat que “després de les reunions mantingudes amb tots els grups polítics de l’Ajuntament, ampliem la quantitat de diners previstos inicialment fins als 205.000 euros, per a així incorporar més aportacions; no obstant això, ni tan sols així hem aconseguit que l’oposició abandonara la seua posició obstruccionista”.