Noticias Castellón
lunes, 25 de septiembre del 2023 | Última actualización: 16:28

Moncofa aborda una intervenció a un nou tram descobert de la muralla medieval

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament de Moncofa continua treballant per a recuperar i posar en valor el patrimoni històric i cultural del municipi. La nova actuació es focalitza novament en la muralla medieval, de la qual es restaurarà un nou tram d’uns 10 metres amb una inversió de 40.000 euros. La intervenció se centra en una façana que té oculta part d’esta muralla. El consistori i els propietaris de l’immoble han signat un conveni que permetrà continuar els treballs de recuperació d’un vestigi crucial per a entendre millor l’època medieval de Moncofa.

La façana està situada al carrer Sant Roc número 16. “Un dels objectius del consistori és recuperar, a poc a poc, trams d’aquesta muralla que ara encara estan ocults a la vista del veïnat i dels visitants. La muralla forma part de les façanes de les cases i s’ha utilitzat i transformat per les generacions passades amb obres que l’han feta ocultar-se. Però encara existeix. La volem traure a la llum perquè és part de la nostra història”, ha explicat l’alcalde de Moncofa, Wences Alòs Valls, que ha afegit que “l’actuació permetrà unificar la imatge del carrer i guanyar un atractiu turístic d’altíssima qualitat per al municipi, potenciant el turisme de la nostra localitat, que durant massa anys ha viscut d’esquena al turisme que sí que acudeix a les nostres platges.

El tram que es recuperarà pròximament s’afegirà al tros sobre el qual ja es va actuar al carrer Trinitat, on ja es va restaurar un tram sensiblement superior, i forma part del projecte que preveu continuar restaurant més trams al carrer Sant Roc convertint-lo en un nou punt d’atracció turística.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí