Noticias Castellón
sábado, 26 de noviembre del 2022 | Última actualización: 13:19

El Millars serà escenari d’una hipotètica catàstrofe que recrearà un accident amb 20 morts i 30 ferits

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Més de 500 efectius participaran en Almassora en un simulacre i la localitat reuneix cossos d’emergències per a traçar el dispositiu

Castellón Información

La Generalitat Valenciana realitzarà la setmana vinent un simulacre d'emergència a Almassora amb més de 500 efectius. L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha triat els voltants del riu Millars com a escenari d'aquesta hipotètica catàstrofe que recrearà un accident amb 20 morts i 30 ferits. En la maniobra participaran mitjans aeris i terrestres, drons i més de 70 militars, entre la resta de forces i cossos de seguretat.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha presidit aquest matí la trobada amb els responsables i portaveus de totes les entitats que estaran presents en el qual han anomenat el ‘Gran simulacre 2019’, que l'any passat es va celebrar a Torrevieja. Cadascun dels representants de les diferents unitats ha explicat el seu pla d'actuació en aquesta maniobra que mantindrà en alerta a la localitat per una suposada explosió al costat del Millars.

Entre les novetats d'aquesta edició figura el vol de drons en l'espai aeri més pròxim al riu, així com la participació del Centre d'atenció a familiars perquè un grup de psicòlegs, en col·laboració amb Creu Roja i els equips de Psicoemergències de la Comunitat Valenciana, atenguen les suposades famílies dels morts. L'organització ha agraït també la participació de l'alumnat de l'Escola d'Infermeria, que exerciran de figurants durant el simulacre.

El Consorci Provincial de Bombers, la Guàrdia Civil, l'Exèrcit, la Unitat Militar d'Emergències, la Policia de la Generalitat Valenciana, la Conselleria de Sanitat, la planta depuradora d'Almassora, el Consorci del Millars, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la Policia Local de Borriana, Vila-real i Almassora, entre altres entitats, participaran en aquesta pràctica cronometrada al minut per a garantir la màxima efectivitat davant un accident real.

L'alcaldessa ha recordat que aquest simulacre permetrà reforçar els protocols de seguretat, igual que va ocórrer amb la maniobra realitzada per un suposat accident en el polígon del Serrallo. De fet, Almassora activarà el seu Centre de Coordinació Operativa d'àmbit local (Cecopal) i situarà el Lloc de Comandament Avançat dins del seu terme municipal per a actuar com a intermediari de les diferents unitats.