Noticias Castellón
martes, 28 de noviembre de 2023 | Última actualización: 12:18

Més de 20.000 espectadors prenen els carrers en el primer cap de setmana de “Retorn a la ciutat”

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 43 segundos

Noticias Relacionadas

La segona part del cicle cultural programa 30 espectacles de teatre familiar per als dies 29, 30 i 1 d’octubre

Més de 20.000 castellonencs van assistir aquest cap de setmana als espectacles del XXIV Retorn a la Ciutat, protagonitzat per la programació del Festival MUT! i cinc concerts de bandes locals. Solament l’espectacular estrena de “Sylphes“, a càrrec de la companyia Aerial Estrada, va reunir més de 5.000 persones en la Plaça Major, en el que es ja és un dels espectacles a l’aire lliure més vistos de la història de la nostra ciutat de Castelló.

La segona part del cicle cultural programarà 30 espectacles de teatre familiar, titelles o música per als dies 29, 30 i 1 d’octubre. Entre les actuacions destacades es troben les de Fuman Musicòleg, l’home orquestra Mauro Buzzo, l’espectacle Ingeni Machina o l’aclamat Paco Pacolmo. Una àmplia selecció d’alguns dels artistes de circ i clown més aclamats a nivell internacional. La plaça de les Aules o Hort *Sogueros tornaran a centrar la major part dels actes, entre els quals també destaca el concert de Ricardo Belda i Arantxa Dominguez o del grup Five, tots dos en la Plaça Major. A més hi haurà un espectacular recorregut titulat “Calacas” per tot el centre urbà.

La regidor de Cultura, María España, ha destacat que “no podem estar més satisfets i emocionats per la resposta del públic castellonenc. Volem agrair a totes les persones i departaments que ho han fet possible, des de la direcció del MUT a l’àrea de via pública o serveis públics Hem fet el primer pas per a recuperar la capitalitat cultural de Castelló, en la Comunitat i a Espanya. No és una opinió subjectiu, l’ocorregut el passat cap de setmana no havia passat mai. Entre tots s’ha aconseguit un rècord de participació que demostra que som una ciutat que vol gaudir de la cultura els 365 dies de l’any. El pròxim cap de setmana tornarem a fer història i els carrers brillaran amb llum pròpia”.