Noticias Castellón
miércoles, 01 de febrero del 2023 | Última actualización: 16:35

El Mercat Central es consolida com a espai d’oci amb un ‘first dates’ pel 14 de Febrer i ambientació medieval

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 30 segundos

Noticias Relacionadas

Madrigal i Cuartero fan un balanç positiu del primer mes del gastromercat que ha impulsat l’interés de tres parades buides, la licitació de les quals eixirà aviat

Castellón Información

El Mercat Central prossegueix la seua reconversió en un centre de venda de proximitat, d’oci i gastronòmic de referència a Vila-real, amb noves activitats que suposaran, per primera vegada, la col·laboració entre els venedors del Mercat i la Comissió de Penyes. Després d'un primer mes des de l'estrena del gastromercat, amb tastos, concerts i la possibilitat de cuinar els productes frescos de les parades en el bar del recinte, el Mercat Central prepara per al mes de febrer dues iniciatives noves, fruit de la col·laboració amb les penyes de la ciutat: un ‘first dates’ local per a celebrar el Dia dels Enamorats i l'ambientació de les parades amb motiu del mercat medieval.

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, i el president de l'Associació de Venedors del Mercat Central, Toni Cuartero, han presentat les activitats, amb les quals es pretén seguir la senda marcada en l'últim mes, després de la inauguració del nou concepte de gastromercat. “Encara que amb cautela, perquè sempre hi ha coses que millorar, estem molt contents del balanç d'aquest primer mes. Ha sigut un no parar d'activitats, després de la licitació de les parades i la millora del recinte, que ha permés 0_37120_1_bisdinamitzar el mercat i, si abans vam dir que estava en l'UCI, almenys ara l'hem pogut passar a planta”, valora Madrigal. En la mateixa línia, el president dels venedors fa un balanç “positiu” del nou gastromercat: “Sempre s'ha intentat, des de l'Ajuntament, estimular les vendes i llançar programacions per a dinamitzar el Mercat, però fins ara no havien tingut tant efecte com aquesta iniciativa, amb un tràfec important de gent que ha repercutit també en un increment de la demanda”, assenyala Cuartero. En concret, les tres parades encara buides del mercat, la licitació de les quals eixirà en les pròximes setmanes, estan despertant gran interés. “Tenim més demanda que oferta i això ens anima a continuar treballant en aquesta línia, amb l'objectiu de tindre tota l'ocupació completa i continuar consolidant el Mercat Central com a referent de producte de proximitat i qualitat, gastronomia i oci”, agrega Madrigal.

“Per a això, en la línia de la dicotomia poble-ciutat que caracteritza a Vila-real, iniciarem aquest febrer una col·laboració entre el Mercat i la Comissió de Penyes que pot ser molt interessant de cara al futur”, puntualitza. La primera d'elles, arribarà amb la celebració del Dia dels Enamorats, amb la proposta llançada per la pròpia associació de venedors 'Enamora’t al mercat'. “Es tracta d'una activitat simpàtica i divertida, un típic sopar de cita a cegues en el qual col·laboraran cinc locals de la zona: gastrobar Alex i Eze, Au cacau, El Gautxo, Ca Esteve i Mosset Central”, explica el regidor. Les persones interessades a participar hauran d'inscriure's de manera individual amb un formulari que emplenaran en el Mercat Central. Amb la informació recaptada, membres de l'Associació de Venedors del Mercat Central i de la Comissió de Penyes tractaran de conformar un màxim de cinc parelles, que es donaran a conéixer després d'una xicoteta festa i concert el dia 14 en el propi mercat. Les parelles formades gaudiran d'un sopar en un dels restaurants participants.

A aquesta iniciativa, se li sumarà, l'últim cap de setmana de febrer, l'ambientació medieval del Mercat, amb motiu de les festes fundacionals de la ciutat. En la jornada, també amb la col·laboració de la Comissió de Penyes, se celebraran activitats, música o concursos, entre altres iniciatives d'oci. “El que pretenem, en definitiva, és que el Mercat Central torne a estar viu, que s'interrelacione amb la gent de la ciutat i, en aquesta línia, estem molt il·lusionats de la implicació de la Comissió de Penyes, perquè això vol dir que també aprecien la qualitat del nostre Mercat”, conclou Madrigal, qui ha volgut també agrair la col·laboració del regidor de Festes, Diego A. Vila.