viernes, 28 de enero, 2022  |  
La Junta de Portaveus acorda reconéixer la Consolació, Els XIII i COPE Castelló amb la Medalla de la Ciutat La Junta de Portaveus acorda reconéixer la Consolació, Els XIII i COPE Castelló amb la Medalla de la Ciutat

- 31 marzo, 2017 -

Aquestes distincions se sumen a la concessió del títol de Filla Predilecta de Vila-real a l'empresària i dissenyadora Dolores Cortés La Junta de Portaveus acorda reconéixer la Consolació, Els XIII i COPE Castelló amb la Medalla de la Ciutat

Castellón Información 

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit aquest matí una Junta de Portaveus dels grups amb representació en l’Ajuntament, en la qual s’ha acordat concedir la Medalla d’Or de la Ciutat a la Congregació de Nostra Senyora de la Consolació i l’Agrupació Coral Els XIII, a més de la Medalla de Plata de la Ciutat a l’emissora de ràdio de la Cadena COPE a Castelló, amb seu a Vila-real. Amb aquestes distincions, el consistori vol reconéixer la trajectòria de tres entitats de fort arrelament a la ciutat i la seua col·laboració en la construcció del Vila-real de hui.

Nostra Senyora de la Consolació rebrà la Medalla d’Or de la Ciutat coincidint amb el 150é aniversari de l’arribada de la congregació a Vila-real, de la mà de la seua fundadora, Maria Rosa Molas, per a atendre als malalts de l’hospital en 1867. Amb motiu d’aquesta efemèride, la Consolació inaugurarà demà una exposició retrospectiva de la seua trajectòria a Vila-real, que estarà exposada al Convent, espai d’art.

La Medalla d’Or servirà també per a reconéixer una altra entitat centenària a la ciutat, l’Agrupació Coral Els XIII, nascuda l’any 1915 i clau en la important tradició teatral de la ciutat. La tercera de les medalles acordades, en categoria de Plata, reconeixerà el paper de l’emissora de Cadena COPE Castellón a Vila-real des de les seues primeres emissions a la ciutat i en la província fa 50 anys.

Aquestes distincions se sumen a la concessió del títol de Filla Predilecta de Vila-real a l’empresària i dissenyadora Dolores Cortés, acordat, també per unanimitat, en una Junta de Portaveus anterior. Benlloch ha volgut reconéixer la importància tant de Cortés com de les tres entitats que rebran la Medalla de la Ciutat i els ha agraït, en nom de la corporació, la seua contribució cultura, social y econòmica a Vila-real.

Whatsapp Telegram