Noticias Castellón
viernes, 30 de septiembre del 2022 | Última actualización: 21:57

Mascarell mostra una rentada de cara després d'una inversió de 892.000 euros

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

La intenció del projecte és fer accessible el recinte interior de la pedania de la ciutat

Castellón Información

Mascarell llueix una nova imatge una vegada finalitzades les obres de pavimentació de l’interior del recinte emmurallat, unes actuacions que van començar a principi de l’any 2019 i que han comptat amb una inversió de 892.431,92 euros.

Precisament, divendres va tindre lloc l’acte de recepció de l’obra amb el que es dóna per finalitzada aquesta actuació tant important. De fet, la inversió inicial era de 608.892, 20 euros amb la que es contemplava la renovació de la totalitat del paviment dels vials interiors del recinte emmurallat; la renovació completa de la xarxa interior de sanejament; l’ incorporació d’una xarxa separativa de drenatge d’aigües pluvials; el soterrament i renovació de la xarxa d’enllumenat públic; o la preinstal·lació d’una doble xarxa de telecomunicacions.

Mascarell

En definitiva, totes elles actuacions amb les quals es pretén, entre altres, fer accessible el recinte interior de Mascarell eliminant les voreres per a vianants del nucli urbà; soterrar el cablejat de llum; i renovar les canonades de distribució d’aigua. 

No obstant això, aquest projecte inicial compta amb una subvenció de 306.005, 97 euros procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) emmarcada en el Pla Estratègic Global de Turisme de la Unió Europea per a potenciar les inversions en immobles de patrimoni cultural.

Per altra banda, aquesta obra compta també amb una modificació del projecte inicial per valor de 283.539,72 euros al tindre que incrementar els treballs arqueològics prevists inicialment. En concret, aquesta actuació contempla, entre altres, el desviament de la sèquia que circulava adjacent a la muralla al costat  del Portal de València; el soterrament de la línia de subministrament elèctric; i la renovació de la xarxa de subministrament d’aigua potable. 

L’alcalde de Nules, David García, ha manifestat que aquesta actuació és una de les més rellevants que ha portat a terme l’Ajuntament de Nules i també ha assegurat que es tracta d’una obra amb una inversió de més de 800.000 euros que per l’alt valor patrimonial i cultural del recinte s’ha tingut que fer actuacions respectuoses amb aquest entorn, i s’ha tractat sempre posar en valor tant els elements actuals com els antics: "Per tant, no han sigut tasques fàcils per què a més els treballs també han tingut en compte el Pla Especial de Protecció de l’Entorn BIC”. 

Cal recordar que Mascarell va ser declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) en l’any 1996 i és l’únic recinte emmurallat en la seua totalitat de la Comunitat Valenciana.

Retirada del cablejat de les façanes

Simultàniament a aquest projecte es va tramitar un altre de caràcter elèctric per un import de 46.694,35 euros per a la renovació dels cablejats elèctric del nucli residencial de Mascarell, principalment. 

De fet, Iberdrola està finalitzant l’electrificació de les línies soterrades per a procedir després a la formalització de la connexió i la retirada del cablejat aeri de les façanes. 

Amb aquesta actuació conclouran els treballs, “s’ha donat un pas molt important per a posar en valor Mascarell, seguirem treballant per a promocionar aquest patrimoni únic a la nostra comunitat”, matisa Guillermo Latorre, regidor de Mascarell.