Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 03:09

Marta Barrachina lamenta que la Diputació ajorne a 2023 les ajudes pels incendis

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

“És incomprensible la lentitud del PSOE a l'hora de posar en marxa les mesures aprovades quan el PP ha demostrat que una Diputació pot ser àgil i eficaç amb una bona gestió política”, explica Marta Barrachina 

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló i diputada, Marta Barrachina, lamenta que l'equip de Govern de PSOE i Compromís en la Diputació Provincial de Castelló hagen ajornat a 2023 la concessió de les ajudes als afectats pels incendis forestals de Les Useres i Bejís quan la Diputació d'Alacant ja ha fet efectives les primeres ajudes aquesta mateixa setmana.

La líder del PP de la província de Castelló evidencia que “enfront de l'eficiència del PP en la Diputació d'Alacant, amb el president regional del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, al capdavant, els castellonencs patim la inacció de PSOE i Compromís en la Diputació de Castelló”. “És incomprensible la lentitud del PSOE a l'hora de posar en marxa les mesures aprovades quan el PP ha demostrat que una Diputació pot ser àgil i eficaç amb una bona gestió política”, afirma Marta Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castelló i diputada explica que mentre la Diputació de Castelló planteja les ajudes pels incendis de Les Useres i Bejís per a l'any vinent 2023 a través de la signatura de convenis singulars amb els municipis afectats, a Alacant ja està arribant els diners als ajuntaments els municipis dels quals es van veure afectats per l'incendi de la Vall d'Ebo per a assumir les despeses més immediates als quals han tingut o hauran de fer front.

De fet, la Diputació d'Alacant ha activat aquesta setmana els primers préstecs per als ajuntaments afectats per l'incendi forestal registrat aquest estiu a la Vall d'Ebo, un desastre natural que va coincidir en el temps amb els incendis forestals de Les Useres i Bejís, ja que tots es van registrar durant el mes d'agost passat.

“Exemples de bona gestió com el de la Diputació d'Alacant, amb Carlos Mazón al capdavant, ens fan exigir al PSOE de la Diputació de Castelló que passe de les paraules als fets a l'hora de dotar de les ajudes necessàries als municipis afectats pels incendis de Bejís i Les Useres. “La província de Castelló no pot esperar, els ajuntaments i els veïns afectats pels incendis de Bejís i Les Useres necessiten una actuació ràpida per a recuperar la normalitat com més prompte millor però els fets demostren que la resposta de la Diputació Provincial de Castelló ja està arribant tard”, lamenta la presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castelló i diputada, Marta Barrachina, recorda que entre les mesures que es van aprovar per unanimitat en la Diputació de Castelló a proposta del PP s'inclou la creació de plans d'ocupació específics perquè els ajuntaments puguen reparar serveis i instal·lacions afectades pels incendis així com activar ajudes a les pimes i autònoms, del sector primari, del comerç i de l'hostaleria. Així mateix, també es va aprovar a instàncies del PP prorrogar les línies d'ajuda i subvencions dels ajuntaments afectats per a facilitar la seua gestió i la creació de subvencions nominatives en els municipis afectats per a sufragar les despeses extraordinàries que van originar els incendis. “Totes les mesures que es van aprovar en el ple del passat 13 de setembre segueixen en el paper a l'espera que s'activen per part de l'equip de Govern de la Diputació”, urgeix la presidenta provincial del PP de Castelló i diputada, Marta Barrachina.