Noticias Castellón
domingo, 19 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

Maria Tormo urgeix al Govern a pressupostar les obres de regeneració de Pla de la Torre

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcadesa trasllada a la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, la necessitat que l'Executiu central garantisca la dotació de 8,8 milions per a executar este projecte per a protegir i defendre el litoral almassora

Esta actuació es troba, en estos moments, en fase d'avaluació mediambiental a costa de poder completar com més prompte millor tota tramitació i així que es puga executar

L'alcaldessa d'Almassora, Maria Tormo, ha urgit al Govern central a pressupostar com més prompte millor les obres de regeneració de Pla de la Torre, que es troben a costa de completar tota la tramitació de l'avaluació mediambiental. La urgent execució d'este projecte és la principal reivindicació que té Almassora, en estos moments, quant a la protecció i defensa del seu litoral.

Així li ho va traslladar esta mateixa setmana Tormo a la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, durant la reunió convocada amb els 16 municipis de costa de la província per a liderar un front comú car anar “tots a l'una” i demanar al Govern d'Espanya una inversió per al litoral castellonenc. D'esta manera, la màxima representant de la institució provincial va arreplegar les demandes d'Almassora per a traslladar-li-les al secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, el pròxim 23 de maig a Madrid.

“Necessitem que el projecte, valorat en 8,8 milions d'euros, es dote econòmicament, per part del Govern de Pedro Sánchez, però per a això ha de fer els deures i aprovar uns Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), on es contemple esta actuació”, ha insistit l'alcaldessa.

D'aquí ve que el Partit Popular, en el ple del pròxim dilluns, vaja a presentar una moció per a exigir a l'Executiu central que presente sense més dilacions un projecte de PGE per a 2024 que garantisca les inversions per a Almassora.

Quant al projecte constructiu de regeneració de Pla de la Torre, Costes planteja la creació de quatre cel·les encaixades entre espigons, de comportament estàtic, que originarien platges de mínims de 60 metres i màxims que superarien els 100 metres. La solució projectada planteja la construcció de dos nous espigons de més de 270 metres de llarg, així com l'allargament dels altres existents actualment.

“No tenim temps a perdre, cada dia compta i este projecte ha d'accelerar-se el màxim possible, perquè Almassora pateix un greu problema d'erosió”, ha recordat l'alcaldessa.