Noticias Castellón
viernes, 27 de enero del 2023 | Última actualización: 22:27

Maria Josep Sant repassa les últimes adjudicacions aprovades per la Junta de Govern Local de Borriana

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

La més destacada es la remodelació del vial de l'avinguda de la Mediterrània, amb un pressupost final de 2.157.000 euros

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comparegut davant els mitjans de comunicació locals i comarcals, en una nova trobada informativa per videoconferència on ha repassat l'actualitat i les últimes notícies de la localitat castellonenca.

En la seua primera intervenció, l’alcaldessa de Borriana, ha recordat que el passat mes de desembre van començar els treballs d'instal·lació d'enllumenat en el velòdrom, una actuació que “permetrà dotar la infraestructura esportiva d'una il·luminació moderna i eficient”. Maria Josep Safont ha explicat que amb aquests treballs es podrà “ampliar l'horari d'ús d'entrenaments i competicions de nivell d'unes instal·lacions molt demandades entre els ciclistes federats”.

Les actuacions tenen un pressupost de 23.038 euros, que es sumen a  la inversió de 40.000 euros que l’Ajuntament va realitzar fa un any per a la reparació i millora de les instal·lacions. Les obres consisteixen en el subministrament i la instal·lació de lluminàries amb tecnologia led que permetran dotar d'enllumenat una instal·lació que fins avui no en disposava, i es preveu que finalitzen a finals de febrer

Maria Josep Safont ha posat en valor les obres realitzades fa un any, que entre altres coses, van permetre que el velòdrom municipal de Borriana poguera acollir la primera prova del campionat de la Lliga Pista 2023 Comunitat Valenciana el passat 8 de gener, organitzada per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana.

L'alcaldessa també ha repassat les últimes adjudicacions aprovades per la Junta de Govern Local,  com la reurbanització del carrer del Barranquet per 235.620 euros, a fi de transformar-la en zona d'ús per als vianants, rebaixant les voreres fins al nivell de la calçada. L’objectiu d’aquestes obres és eliminar la barrera que suposen els escalons de les voreres per a la mobilitat dels vianants.

“Els treballs inclouen la millora i la renovació del paviment del carrer i dels col·lectors per a evitar l'estancament d'aigua. Es crearà una doble canalització d'aigües per a evacuar, en cas de necessitat, l'aigua de les fortes pluges directament al riu”, ha explicat Maria Josep Safont, qui ha destacat que les obres començaran després de Setmana Santa i que compten amb un termini d'execució de 6 mesos.

D’altra banda, respecte a l’adjudicació de les obres en el camí la Cossa, en l'antiga CV1850, i en l'entorn de Santa Bàrbara, l’alcaldessa ha destacat que el pressupost ascendeix a més de 100.000 euros per als dos trams. Es tracta, ha explicat Maria Josep Safont, de donar una solució una zona de perillositat alta y “millorar els recorreguts per als vianants i augmentar la seguretat dels mateixos”.Una actuació molt important, que s'ha projectat a petició dels mateixos veïns, i que consisteix en prolongar la vorera existent en el marge dels camins.

Per últim, l'alcaldessa ha destacat l’adjudicació més important de les esmentades, que son les obres de la remodelació del vial de l'avinguda de la Mediterrània. Amb un pressupost de 2.157.000 euros, “la remodelació del vial té com a finalitat la reordenació del vial, amb la construcció d'un carril de ciclovianants, la col·locació de noves canonades d'aigua potable, i la instal·lació de noves canalitzacions i bombaments per a l'evacuació d'aigües residuals i pluvials, així com la repavimentació del vial i el recobriment de les voreres”, ha explicat Maria Josep Safont.

Una actuació que, segons el parer de l'alcaldessa, “millorarà considerablement els serveis de la zona i suposaran un alleujament de cara a les pluges i possibles inundacions, amb l'augment del sistema de drenatge i la capacitat de recollida d'aigua pluvial, a fi de tractar de mitigar les inundacions provocades per les fortes pluges”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí