Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 00:21

Borriana sol·licita a l’IVACE ajudes per millorar i modernitzar l'àrea industrial de ‘La Joya’

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

Maria Josep Safont ha repassat aquesdt matí les últimes adjudicacions aprovades per l’Ajuntament de Borriana

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comparegut aquest matí davant dels mitjans de comunicació locals i comarcals en una nova trobada informativa. La compareixença, duta a terme mitjançant una videoconferencia, ha servit per a que l’alcaldessa repassara l’actualitat i les últimes notícies de la localitat.

En la seua primera intervenció l’alcaldessa ha recordat que desde l’Ajuntament de Borriana es destinaran aquest any un total d’1.184.505 euros al Pla Estratègic de Subvencions 2023. Aquesta quantia significa un increment d’un 16% respecte al pressupost destinat a aquest pla durant l’any passat. A més, Safont ha recordat que aquest pla va ser aprovat ahir al ple municipal ordinari i, per tant, va a ser més prompte que tard quan aquest pla comence a actuar.

D’altra banda, l’alcaldessa ha parlat també d’un ple extraordinari celebrat aquesta setmana per aprovar la participació de Borriana en la nova convocatòria per a la millora de polígons i zones industrials de la Comunitat Valenciana. Després de la seua aprovació, l’Ajuntament de Borriana  sol.licitarà a l’Institut Valencia de Competitivitat Empresarial (IVACE) una ajuda per la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis a l’àrea industrial de ‘La Joya’. En relació a açò, Safont ha recordat que en els últims quatre anys la inversió de l’IVACE a la localitat ha sigut de 730.000 euros. 

Safont també ha explicat que, des de l’Ajuntament de Borriana, continuen les obres d’adequació de diferents carrers i camins a la localitat. Alguns d'aquests carrers son el camí vell de València, la Serratella o la carretera que uneix el pont del caminàs amb l’AP-7. No obstants, ha recalcat que aquestes inversions, que sobrepasen el mig milió d’euros, pertanyen al pla anual del passat any 2022. 

Per altre costat, també ha anunciat que desde l’ajuntament s’han reunit amb la direcció de Correus per tal d’ampliar els horaris. Sobre açò ha afirmat que tal i com van aconseguir Vila-real i Castelló, Borriana també comptarà amb servei de dotze hores ininterrompudes per tal de millorar els serveis a la ciutadania. A més, Safont ha afegit que “vull agrair personalment als encarregats de la gestió de Correus” per la seua comprensió. 

Finalment, l’alcaldessa ha repasat les activitats realitzades durant l’última setmana en honor al patró Sant Blai per agrair la participació ciutadana i la gestió i organització dels esdeveniments. També ha recordat que les activitats continuen avui mateix amb una nova sessió de història i patrimoni i amb la jornada de portes obertes al casal jove per tal de donar-los veu i participació. Per últim, ha anunciat que tal i com va ocórrer amb la Volta Ciclista masculina a la Comunitat Valenciana, Borriana també donara l’eixida de la segona etapa de la Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valencia Fèmines 2023 el divendres 17 de febrer.