Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 00:21

Maria Carmona inicia el seu regnat 2022 en Vila-real amb la celebració del Pregó i imposició de les bandes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 22 segundos

Noticias Relacionadas

L'impass de la pandèmia ha impedit que pogueren rebre la banda que les acredita com a reina i cort, fins avui

Castellón Información

L'acte oficial del Pregó i imposició de bandes a la reina i dames de 2022 marca l'inici formal del regnat de María Carmona i la seua cort d'honor, també complits dos anys ja del seu nomenament com a màximes representants de les festes patronals de Vila-real. L'impass de la pandèmia ha impedit que pogueren rebre la banda que les acredita com a reina i cort, fins avui. La imposició de bandes, que ha comptat com a mantenidora amb l'empresària vila-realenca Dolores Font, i la lectura del Pregó de José Pascual Colás a càrrec de Paula Rico i Myriam Sánchez, reina i dama de 2014, anuncien també la imminència de les festes de Sant Pasqual més esperades.

La reina i les seues dames han rebut l'homenatge de les seues antecessores -Carmen Rubert, reina de 2019, i les seues dames-, així com de les dones que van ostentar aquesta responsabilitat fa 25 i 50 anys, a més de Junta de Festes, Comissió de Penyes, municipis veïns i Ajuntament. L'alcalde, José Benlloch, s'ha dirigit a les joves en un discurs en el qual els ha agraït el seu compromís amb la ciutat i amb les tradicions locals.

"Us espera un any d'actes que seran històrics, perquè molts d'ells no els hem poguts viure des de 2019. Però cal fer de la necessitat virtut: el vostre és un regnat que quedarà imprés en lletres d'or en la història de la nostra ciutat", ha assenyalat Benlloch. "És habitual sentir que la pandèmia ens ha robat més de dos anys de la nostra vida. Cert és que ens ha frenat. Però ací estem", ha assegurat l'alcalde i ha continuat explicant que és temps de retrobament, de reconnexió, de renaixement.

"Els valors, la nostra identitat, la nostra manera de ser, estan intactes. És moment de recuperar, amb responsabilitat, el temps perdut, de tornar a omplir carrers, places i penyes. Moment de dissenyar i construir un futur millor amb il·lusió i esperança. Com sempre ho han fet els nostres avantpassats davant les dificultats", ha agregat l'alcalde, qui s'ha referit també a l'ocasió històrica que es va obrir a Vila-real amb els "més de 100 projectes" damunt de la taula per a elaborar de manera participada l'Agenda Urbana Vila-real 2030. "La nova Vila-real del segle XXI necessita noves infraestructures, nous serveis públics, millorar la digitalització i modernització de l'Ajuntament. I tot això amb el reimpuls de l'aliança amb la societat civil. Mai en la història hem estat tan units i això ens dona una força com mai per a treballar com a equip", ha conclòs.