Noticias Castellón
sábado, 04 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:25

Marco mostra a l'aliança StepbyWater la gestió de l'aigua dins del Pla General de Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dimarts en les jornades 'Europa davant l'escassetat d'aigua', una trobada organitzada en el marc de StepbyWater, l'aliança entre institucions, organitzacions i empreses per a contribuir a accelerar el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en matèria d'aigua. Marco ha defensat en aquest fòrum les noves mesures d'estalvi i gestió dels recursos hídrics que incorpora el Pla General de Castelló recentment aprovat i que situa l'aigua com a eix estratègic i pilar fonamental per a avançar cap a un model de ciutat més sostenible. Aquestes jornades s'han celebrat en la seu de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i que compta amb el suport del Govern d'Espanya, el Parlament Europeu i la pròpia FEMP.

L'alcaldessa ha participat en l'obertura de la taula 'El paper dels territoris. Innovació per al desafiament hídric en la planificació territorial: mitigació, adaptació i resiliència', i ha desgranat les mesura d'estalvi per a reduir el consum d'aigua i els sistemes de gestió més eficient de l'aigua que recull el recentment aprovat Pla General de Castelló. "Un debat com el de hui és una oportunitat per a aprendre i compartir experiències entorn de la gestió de l'aigua, una qüestió estratègica en les polítiques públiques de sostenibilitat, prioritàries per a les ciutats del segle XXI", ha manifestat.

En aquest sentit, ha recalcat que el nou planejament "preveu mesures d'estalvi que passen per sistemes més eficients de subministraments, reducció de fugides o reutilització d'aigües pluvials i depurades per a consums no potables". "L'aigua és un element articulador, per això impulsem actuacions que augmenten la permeabilitat del sòl a través de Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible que hem implantat en projectes com el de la millora de l'avinguda Lledó", ha apuntat.

L'alcaldessa ha recalcat que "la gestió eficient i sostenible de l'aigua és un eix estratègic per al Castelló del futur i un dels pilars fonamentals per a avançar cap a un model de ciutat respectuós amb l'entorn". Així mateix, ha recordat que el Pla General també recull mesures d'estalvi i reutilització d'aigua en les noves edificacions.

Marco ha participat en aquesta taula junt a Lina Gálvez, vicepresidenta de la Comissió d'Indústria, Investigació i Energia en el Parlament Europeu; José Ignacio Landaluce, alcalde d'Algesires; i María Sánchez, regidor de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible de Valladolid.