Noticias Castellón
viernes, 02 de diciembre del 2022 | Última actualización: 23:46

Marco anima a la joventut de Castelló a pendre la iniciativa per millorar la ciutat

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

Cal recordar el reforç de l'Escola de Segona Oportunitat per oferir opcions de formació i millorar les possibilitats i condicions d'accés al mercat laboral dels joves

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquesta vesprada en el congrés de la joventut Àgora Jove 2022, celebrat en la Facultat de Ciències Socials de la Universitat Jaume I (UJI), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Joventut dirigida per Jorge Ribes, el Consell de la Joventut de Castelló, l'Institut Valencià de la Joventut i l'UJI.

En la primera taula del congrés, les activitats del qual es prolongaran fins demà, s'ha abordat el paper de les institucions i administracions públiques respecte als joves. Marco ha posat en valor l'organització d'aquestes jornades "en les quals podem escoltar les realitats i necessitats de la joventut per a enfocar les polítiques públiques, i més l'any Europeu de la Joventut, en el qual s'està donant veu i protagonisme singular a la joventut" i ha destacat que "l'Ajuntament de Castelló és conscient de la importància d'aplicar en cada projecte o iniciativa la perspectiva jove". "No sols és important escoltar el sector juvenil, sinó també que vosaltres i vosaltres formeu part de les decisions i gestió pública", ha apuntat.

En aquesta línia, Marco ha ressaltat que "la Regidoria de Joventut és una porta directa a les polítiques de joventut locals" i, a més, ha incidit en què "totes les àrees que gestionem tenen una perspectiva jove, que treballen en temes tan transcendentals com l'ocupació, la inclusió, la mobilitat sostenible o l'impuls de les lluites socials". "Alguns us diuen la generació de cristall i fins i tot que heu perdut la cultura de l'esforç, però no són conscients de la realitat que esteu vivint", ha assegurat l'alcaldessa en la taula d'inauguració del congrés. "Sou una generació que ha viscut dues crisis econòmiques i socials. Una generació conscienciada contra el masclisme, el racisme, el maltractament animal i el canvi climàtic. La més preparada professionalment i la més sensibilitzada en temes com la inclusió social i la salut mental", ha assegurat l'alcaldessa.

En la seua intervenció en l'Àgora Jove 2022, Marco també s'ha dirigit als i les joves presents per a recordar que des de l'Ajuntament "s'estan duent a terme accions que tenen com a objectiu potenciar i ajudar en la formació i la investigació, i oferir noves oportunitats per a la joventut de Castelló". En aquest sentit, cal destacar el foment del talent jove i de la formació, a través de les Beques Talent, el Pla de Recuperació del Talent, el suport a l'emprenedoria jove o la beca de formació a Brussel·les d'especialització professional en finançament i polítiques europees.

A més, cal recordar el reforç de l'Escola de Segona Oportunitat dut a terme enguany per a continuar oferint opcions de formació i millorant les possibilitats i les condicions d'accés al mercat laboral dels joves; i la presentació del nou estudi sobre la joventut que està permetent elaborar el pla d'acció del II Pla Municipal de Joventut, que té com a objectiu analitzar la realitat i elaborar polítiques públiques adequades a les necessitats de la gent jove de Castelló.