Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 14:02

Manuel Roig, de la Vall ‘Uixó, guanya el Premi Maig de Narrativa Breu

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Roger Batalla, de Barcelona, obté el segon premi amb una història d’amor molt original.

Castellón Información

L’escriptor de la Vall d’Uixó, Manuel Roig, ha guanyat el divuité premi Maig de narrativa breu amb el conte ‘Una casa molt xula‘, una narració que aborda la qüestió de les relacions entre les persones majors i un entorn familiar en el qual no acaben de trobar el seu lloc. Igualment, planteja una reflexió sobre la ruptura dels models tradicionals de família i sobre el paper de les residències com a lloc d’acollida o de deportació dels majors. Tot això, vist a través dels ulls d’una xiqueta, la qual cosa permet a l’autor agafar una certa distància respecte dels fets i tractar-los amb una extrema tendresa. El segon premi ha estat per a Roger Batalla, de Barcelona, amb un història d’amor molt original entre els dos cordons de la sabatilla d’una atleta professional.

El premi Maig –que organitza l’Associació Cultural El Guitarró– està dotat amb dos premis, un primer de 600 euros i un segon, de 300. Els patrocina la Regidoria de Normalització Lingüística i Tradicions de l’Ajuntament de Vila-real. L’acte de lliurament s’ha celebrat al migdia d’avui dissabte, 31 de maig, a l’envelat de la Fira del Llibre de Vila-real, a la plaça del Llaurador.

El guanyador, Manuel Roig, va nàixer a Castelló (1976). És professor de fagot i actualment fa classes de música a Ibi (Alacant). La seua carrera literària va començar en 2007 i s’ha desenvolupat tant en l’àmbit de la poesia com de la prosa. Ha guanyat diferents premis literaris de prosa entre els quals, el de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado, a Castelló, i el 25 d’Abril, a Benissa. Com a poeta, enguany s’ha endut el Miquel Martí i Pol, a Cerdanyola.

Roger Batalla és de Terrassa (1980) i fa d’actor, de traductor, d’actor i de cantant. Actualment, viu a Barcelona on compagina la seua carrera d’actor –ha intervingut en séries de televisió de TV3 i pel•lícules com ‘Mil cretins’, de Ventura Pons– amb la traducció musical i de teatre i l’activitat literària.

A l’edició d’enguany s’han presentat 40 originals de diferents punts del domini lingüístic. El jurat ha estat integrat pel regidor Pasqual Batalla, el membre del Guitarró, Pasqual Broch, i l’escriptor Vicent Usó.