lunes, 1 de marzo, 2021  |  
Madrigal lamenta la manca d’aportacions de Compromís al pressupost a pesar de tindre l’esborrany des de desembre Madrigal lamenta la manca d’aportacions de Compromís al pressupost a pesar de tindre l’esborrany des de desembre

- 11 enero, 2021 -

No descarta préstecs per a pagar l'urbanisme perquè no afecte al progrés de Vila-real i assenyala la impossibilitat d'ajudes per a l'hostaleria Madrigal lamenta la manca d’aportacions de Compromís al pressupost a pesar de tindre l’esborrany des de desembre

El regidor d’Economia respon a la coalició que l’esborrany del pressupost de 2021 no contempla les resolucions urbanístiques de l’herència del PP perquè han arribat a l’Ajuntament després de la seua elaboració. Així mateix assegura que la gestió de governs anteriors ha portat a la ciutat a ser la segona amb més endeutament de la Comunitat i no descarta traure algun préstec per a pagar l’urbanisme del PP perquè no afecte a les oportunitats de progrés de la ciutadania

Castellón Información/S.N.

El regidor d’Economia i president de la Comissió d’Hisenda, Xus Madrigal, ha eixit al pas de les acusacions del grup municipal de Compromís en relació amb l’aprovació del pressupost municipal de 2021. Madrigal ha reiterat que si l’aprovació dels comptes municipals s’ha hagut de retardar ha sigut per a estudiar i valorar com afecten les resolucions del jurat d’expropiació per valor d’11 milions d’euros i la sentència que obliga a pagar 1 milió d’euros per l’obertura de l’avinguda Portugal, “conseqüència de la gestió de l’urbanisme del PP, que ens ha obligat a gestionar durant els últims 10 anys la crisi dels ‘empastres’ urbanístics i la del préstec de 20 milions, que ens costa més de 3 milions anualment, i ara s’ha sumat una tercera crisi, la de la lluita contra la covid-19″.

Segona ciutat amb més de 50.000 habitants amb més endeutament. 

Madrigal ha afegit que l’equip de govern compta amb majoria absoluta i que no té res a veure amb la impossibilitat d’aprovar-ho o no. “Les sentències demostren com es feien les coses abans a Vila-real i ens han portat a ser la ciutat de més de 50.000 habitants amb major deute amb 500 euros d’endeutament per habitant. Hem gestionat un model basat en l’aliança amb la societat civil i el treball amb l’empresa local i des d’aquest partit que ha decidit estar en l’oposició se’ns ha acusat d’engany electoral quan en cap moment vam prometre una congelació d’impostos perquè sabem perfectament quina és la situació econòmica de l’Ajuntament i sembla que els qui han governat amb nosaltres en els últims anys no ho saben ni s’han preocupat per saber-ho”, lamenta.

Madrigal: “No hem rebut cap proposta de millora de Compromís des que els van lliurar l’esborrany el 9 de desembre”

El regidor ha recordat que el 9 de desembre va remetre un esborrany del pressupost als grups de l’oposició, quan encara no havien arribat a l’Ajuntament aquestes resolucions urbanístiques, i “hui, 11 de gener, el grup de Compromís no ha presentat cap canvi, ajust, retallada o proposta a aquest pressupost, la qual cosa vol dir que no tenen ganes d’aportar res per a millorar la gestió o, la qual cosa és pitjor, no saben”. Madrigal ha subratllat a més que en aquest esborrany no es podien contemplar les resolucions urbanístiques perquè han arribat a l’Ajuntament a la fi de desembre.

El tinent d’alcalde ha volgut deixar clar que l’equip de govern mai usarà la covid-19 com a excusa per a no aprovar el pressupost, perquè seria miserable. L’edil ha recordat que “l’equip de govern ha dotat, des de l’inici de la pandèmia, de tot el necessari per a intentar controlar sanitàriament aquesta situació com el repartiment de mascaretes, la desinfecció dels carrers amb els llauradors locals o el registre de voluntariat” i ha afegit que és més, el retard en l’aprovació dels comptes no afectarà si hem de prendre qualsevol decisió per a fer front a aquesta crisi. Madrigal ha lamentat que “els regidors de Compromís es qualifiquen a ells mateixos quan diuen que l’excusa de l’herència del PP s’ha acabat en el moment en què ja no formen part de l’equip de govern” i ha titllat de “ridícul” que aquest partit assegure que s’estan demanant préstecs contínuament quan “l’últim préstec que va sol·licitar l’Ajuntament es va aprovar el maig de 2019, quan encara estava Compromís en el govern”. Així i tot, el regidor d’Economia també ha deixat clar que “si cal traure algun préstec per a pagar l’urbanisme del PP, ho farem, perquè el que no volem és deixar a la ciutat sense possibilitat de progrés per culpa d’una gestió de fa més de deu anys”.

La situació econòmica municipal no permet traure ajudes per als autònoms

Respecte a la petició del Partit Popular d’una línia d’ajudes per a l’hostaleria, Madrigal ha assenyalat que “no es tracta d’un tema de voluntat, sinó de falta de capacitat econòmica per a fer front a unes ajudes d’aquest calat a causa de l’elevat endeutament que per desgràcia tenim gràcies a la gestió del PP”. A més, el regidor també ha instat el PP a proposar “quines partides del pressupost retallarien per a poder donar aquestes ajudes”.

Whatsapp Telegram