Noticias Castellón
martes, 31 de enero del 2023 | Última actualización: 15:02

L'UJI assigna 95.000 euros per al desenvolupament de projectes i accions d'innovació educativa i millora de la docència

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 43 segundos

Noticias Relacionadas

Més de la meitat dels projectes (78 en total) contribueixen de manera específica a la introducció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en la docència

La Universitat Jaume I ha resolt la concessió de 78 ajudes per al desenvolupament de projectes i accions en matèria d'innovació educativa, amb una assignació total de 95.000 euros. Segons les modalitats, 10 d'aquests projectes corresponen a accions destinades a la millora educativa de les titulacions de grau i màster; 57 a projectes d'innovació dirigits a experimentar i investigar noves formes d'organització docent, renovar les metodologies i introduir canvis en la docència; i 11 a la consolidació d'activitats de millora iniciades en cursos anteriors.

A més, més de la meitat dels projectes contribueixen de manera específica a la introducció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en la docència de l'UJI, i 10 corresponen a accions COIL (Collaborative Online International Learning) per al desplegament d'experiències de docència en línia en col·laboració amb altres universitats internacionals.

Aquestes ajudes, atorgades mitjançant una convocatòria de concurrència competitiva adreçada a tot el professorat, han estat resoltes després de l'avaluació per part del Consell Assessor per a la Transformació Docent de l'UJI. Aquest Consell, creat aquest curs 2022-2023, es dedica a assessorar i avaluar les polítiques de formació docent del professorat, d'innovació i millora educativa i d'ús docent de les tecnologies digitals. També s'encarrega de revisar i impulsar la generació de materials docents digitals i recursos educatius en obert, totes elles accions estratègiques de la Universitat, incloses en el Pla d'Acció de Govern de l'UJI per a 2023-2026.

Aquest Consell Assessor, presidit pel delegat de la rectora per a la Transformació Docent, la Comunicació i la Direcció del Gabinet; està conformat per la vicerectora d'Estudis i Formació Permanent, el vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat, la vicerectora de Cultura, Llengües i Societat, un representant de cada centre, dos tècnics de la Unitat de Formació i Innovació Educativa (UFIE) i dos tècnics del Centre d'Educació i Noves Tecnologies (CENT).