Noticias Castellón
jueves, 29 de septiembre del 2022 | Última actualización: 20:48

L'Oapmi programa una desena d'activitats gratuïtes per a millorar la integració dels nouvinguts a Vila-real

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 10 segundos

Noticias Relacionadas

Organitzades per el servei municipal especialitzat en diversitat cultural i gestió de la convivència 

L'Oficina d'Atenció a Persones Migrades organitza per a aquest primer trimestre prop de deu inicitiaves gratuïtes destinades a millorar la integració, adaptació i convivència de persones arribades d'altres països, com poden ser classes de castellà i valencià,  i ajudar-los també amb tot tipus de tràmits administratius. Els interessats a participar en poden informar-se a l'oficina al carrer de Betxí, 49 

Castellón Información

L'Oficina d'Atenció a Persones Migrades (OAPMI) – Pangea de Vila-real organitza per a aquest primer trimestre de l'any prop d'una desena d'iniciatices gratuïtes destinades a millorar la integració de persones arribades d'altres països, la seua adaptació i convivència i ajudar-los també amb tot tipus de tràmits administratius.

El servei municipal, públic i gratuït, especialitzat en diversitat cultural i gestió de la convivència i dependent de la Regidoria de Cooperació i Integració, ofereix un curs de castellà de 30 hores que s'impartirà del 17 de gener al 9 de maig a l'edifici de Serveis Socials. Els interessats poden inscriure's fins al dia 17 i l'horari de les classes serà els dimecres i divendres de 9.30 a 10.30 hores per al Nivell I (iniciació) i de 10.45 a 11.45 hores per al Nivell II (conversa).

També s'ha programat el Taller de valencià: ABC, que s'impartirà en el mateix recinte del 6 de febrer al 8 de març tots els dimarts i dijous de 9.30 a 11.00 hores. La inscripció es pot realitzar del 16 al 31 de gener.

D'altra banda, la programació compta amb un taller d'experiències migratòries, que es realitzarà els dies 6 i 27 de febrer de 15.15 a 16.45 hores i també el 20 de març en horari de 15.30 a 16.30 hores, al col·legi de Concepció Arenal.

Així mateix, el 28 de febrer i l'1 de març, la Casa dels Mundina acollirà una trobada intercultural centrada en els costums nupcials, la igualtat i la diversitat. El dia 15 de març, a les 12.00 hores, tindrà lloc la xarrada Nocions bàsiques de Dret d'Estrangeria. Situacions administratives i nacionalitat. La sessió, dirigida a professionals, entitats socials locals i ONG, entre d’altres, serà a l'edifici de Serveis Socials, el mateix punt en el qual tots els mesos es convocarà un Espai de trobada per a dones, per al qual caldrà inscriure's prèviament en l'oficina.

Els interessats a participar en les activitats programades poden informar-se a l'oficina OAPMI-Pangea, al carrer de Betxí, 49 (edifici de Serveis Socials) en horari de 9.30 a 13.30 hores els dilluns i de 13.30 a 15.30 hores els dimecres i dijous. Més informació en pangea@vila-real.es i en www.vila-real.es/pangea.