Noticias Castellón
lunes, 05 de diciembre del 2022 | Última actualización: 22:01

Llum verda per a la prolongació de les voreres de l'entorn de Santa Bàrbara a Borriana

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

Les obres inclouen la prolongació de la xarxa de drenatge de pluvials, amb un pressupost d'execució de 56.046 euros

La Junta de Govern Local de Borriana ha aprovat les memòries valorades per a dos contractes de les obres per a prolongar la vorera que hi ha al camí la Cossa en l'antiga CV1850, en l'entorn de Santa Bàrbara, amb un pressupost que ascendeix a 118.66 euros per a dos trams, segons ha anunciat el regidor de Santa Bàrbara i de Serveis Públics, Vicent Aparisi.

Es tracta, segons ha explicat, de donar una solució constructiva per a “la millora de recorreguts per als vianants i augmentar-ne la seguretat, ja que en l'actualitat tan sols existeixen recorreguts per a vianants protegits pels voltants de l'edifici de les antigues escoles, que actualment alberguen el centre social, generant un punt de perillositat alta”.

Per a la qual cosa, ha precisat, es proposen obres en dos trams, d'una banda prolongar la vorera existent al marge nord del camí fins a la confluència entre el camí la Cossa i el camí del Masquemado, incloent-hi la prolongació de la xarxa de drenatge de pluvials, amb un pressupost d'execució de 56.046 euros.

En cadascun dels habitatges i parcel·les existents s'executarà una connexió domiciliària per a canalitzar les aigües procedents de l'interior, i s'executarà una vorera per als vianants de formigó, similar a l'existent. Per a facilitar l'execució es preveu realitzar les obres en dos fases.

El tram 2, amb un pressupost de 62.621 euros, suposa prolongar la vorera existent al marge nord de l'antiga CV1850, a l’extrem oest, fins a l'accés al camí Serra i consistiran, igual que en el tram 1, a prolongar la vorera actual del marge nord, incloent-hi la prolongació de la xarxa de drenatge de pluvials.

Per a Aparisi, “aquest és només un pas més en aquesta aposta del govern municipal de donar més serveis a aquesta zona del terme municipal. Es tracta d'una actuació molt important, ja que s'ha projectat a petició dels mateixos veïns”, i ha assegurat que des del govern municipal “continuarem treballant per a seguir millorant els serveis als veïns de Santa Bàrbara”.

El regidor ha recordat que l’estiu passat l'Ajuntament va obrir la font i el pou d'aigua potable de les Alqueries de Santa Bàrbara després de finalitzar els treballs de perforació i construcció per a l'execució de la captació d'aigües subterrànies i planta potabilitzadora, aquestes obres van ser adjudicades a Facsa amb un pressupost de 124.459 euros.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer va autoritzar la concessió de l'aigua potable sol·licitada per l'Ajuntament de Borriana per a la instal·lació del pou per un termini de 25 anys, fins a juny de 2045. La instal·lació disposa d’una capacitat de subministrar 500 litres a l'hora d'aigua tractada, i de fins a 4.000 m³ a l'any. A més, el govern municipal ha instal·lat una planta d'osmosi i una font al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara.

Una infraestructura, ha assegurat Aparisi, que serveix per a “satisfer les necessitats de proveïment d'aigua potable tant de les instal·lacions de les antigues escoles de Santa Bàrbara com dels veïns i les veïnes de la zona que vulguen arreplegar aigua apta per al consum humà”.

A més, a la fi de 2020 ha assenyalat, el consistori també va mamprendre les obres de reconstrucció del mur lateral i la solera al pati de les antigues escoles de Santa Bàrbara, que estava en mal estat, amb un contracte menor per un import total de 11.301 euros, i en 2021 va instal·lar dos reductors de velocitat tipus 'llom d'ase' en resposta a una petició dels veïns i veïnes de la zona, per l'excessiva velocitat a què, segons el veïnat, circulen alguns vehicles en accedir a la via, i com a millora per a la seguretat viària.