Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 13:16

Els Lluïsos d’Almassora celebra aquest dissabte la XVI Pujada al Campanar

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

L’entitat proposa un concurs de fotografia als assistents que s’hauran de prendre durant la jornada de dissabte

Castellón Información

El regidor de Joventut, Xavier Trenco, ha acompanyat als representants de l’associació Lluïsos Almassora en la presentació de la XVI Pujada al Campanar. L’activitat se celebrarà aquest dissabte i permetrà accedir a l’interior de la torre, així com conéixer la història de la màquina que activa el rellotge i la història de cadascuna de les quatre campanes.

Com a al·licient per als visitants que s’atrevisquen a escalar els més de 40 metres d’altura del campanar, l’entitat ha convocat un concurs de fotografia. Les instantànies hauran de prendre’s durant la jornada de dissabte, estar fetes des de l’interior de la torre d’accés o des del campanar i únicament podran utilitzar-se dispositius mòbils per a captar-les. La recompensa a la millor imatge serà un sopar per a dues persones en el local Casa Xavi.

Així doncs, el tradicional ascens al campanar de l’Església de la Nativitat, començarà a les 10.30 hores. Els voluntaris i voluntàries de Lluïsos Almassora realitzaran una visita guiada i gratuïta cada 30 minuts aproximadament i, durant el recorregut, el públic podrà veure de prop Rosarito, Immaculada, Santa Anna, Verge del Carme i Maria del Rosari (noms amb els quals van ser batejades les campanes) i gaudir de les vistes del terme municipal.

Aquest és precisament un dels punts forts de la proposta ja que, com ha destacat el regidor Trenco, “el campanar ofereix una panoràmica espectacular de tot el poble, de la qual només podem gaudir aquest dia en tot l’any”. Per això l’edil ha animat veïnes, veïns i visitants a participar i ha reconegut el treball que realitzen els membres de la junta de Lluïsos Almassora, els qui fa setmanes que preparen aquesta activitat.

Cal recordar que l’associació va celebrar l’any passat el quinzé aniversari de la Pujada al Campanar amb un concurs de dibuix i redacció en el qual van participar prop de 1.200 escolars. Així mateix, i amb vista al pròxim 9 de març, l’entitat juvenil prepara una completa programació d’actes amb la qual commemorarà el 450 aniversari del naixement de Sant Lluís.