Noticias Castellón
viernes, 07 de octubre del 2022 | Última actualización: 00:11

L’IVACE subvenciona la primera comunitat energètica d’Almassora

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 52 segundos

Noticias Relacionadas

L'ajuda arriba amb càrrec al pressupost de 2022 i requereix la justificació de 43.690,65 euros fins al pròxim 31 de desembre

L'Institut Valencià de Competitivitat (IVACE) ha concedit una subvenció de 28.398,92 euros a l'Ajuntament d'Almassora per a la instal·lació d'autoconsum d'energia elèctrica a través de comunitats de renovables. L'ajuda arriba amb càrrec al pressupost de 2022 i requereix la justificació de 43.690,65 euros fins al pròxim 31 de desembre.

El projecte municipal va sorgir el mes de maig passat amb el llançament d'un programa pilot per a crear una comunitat local energètica que dotara de dependència elèctrica al veïnat. La subvenció concedida ara per l'IVACE permetrà activar una instal·lació fotovoltaica d'autoconsum que, al seu torn, fomente l'obertura d'altres punts energètics en el municipi.

La figura de la comunitat energètica suposa el consum compartit a través d'aqueix punt de subministrament d'energia fotovoltaica. És el veïnat qui produeix, autoconsumeix i emmagatzema la seua pròpia energia a través d'aquestes instal·lacions. D'aquesta manera, els costos es redueixen per al consumidor i donen lloc a un estalvi directe en la factura de la llum.

El projecte també inclou altres objectius, com disminuir les emissions de CO2 locals, fomentar el consum responsable, abandonar les energies fòssils i atallar la pobresa energètica. És un model més rendible enfocat cap a les obligacions de l'Agenda 2030 per a lluitar contra el canvi climàtic i, al seu torn, reduir la pobresa energètica en tant que permet a qualsevol persona acollir-se al programa.

Una vegada coneguda la concessió d'aquesta subvenció autonòmica, el consistori tornarà a reunir-se amb l'empresa Sapiens Energia per a valorar la resta del procediment cap a la creació d'aquesta comunitat pionera a Almassora. Els tècnics municipals i la signatura seguiran les directrius per a complir els requisits marcats per la Generalitat Valenciana per a cofinançar el projecte.

No en va, la documentació per a justificar l'ajuda concedida inclou: factures, pagaments, acreditació de la garantia de la instal·lació, contracte de manteniment, informe final de projecte, difusió del programa i proposta de condicions tecnicoeconòmiques per al punt d'accés i connexió emés per la companyia elèctrica distribuïdora.