Jueves, 16 de julio, 2020  |  
L’independentisme de Castelló reacciona per mostrar rebuig davant una sentencia “desproporcionada” L’independentisme de Castelló reacciona per mostrar rebuig davant una sentencia “desproporcionada”

- 14 octubre, 2019 -

Font policials informen que la manifestació ha reunit unes 475 persones a la plaça Major de la ciutat L’independentisme de Castelló reacciona per mostrar rebuig davant una sentencia “desproporcionada”

Font policials informen que la manifestació ha reunit unes 475 persones a la plaça Major de la ciutat

Espanya ha rebut hui la sentència del Tribunal Suprem entorn al procés independentista català. Han sigut diverses les reaccions arreu el territori, sobretot a Catalunya. Castelló no ha sigut una excepció d’aquestes reaccions i hui a les 20:00 hores s’ha convocat una concentració en rebuig a les condemnes del Tribunal. Així doncs, a crits de “Llibertat preses polítiques i exiliades” o bé, “fora les forces d’ocupació”, unes 475 persones, segons fonts policials, han quasi emplenat la plaça Major de Castelló. 

Tàrsila Beltran/Castellón Información

La plaça s’ha emplenat a poc a poc a l’hora convocada, però molt abans, el Fadrí ja ha pogut ser testimoni d’una major presència policial davant una concentració que genera un debat tan polaritzat a la societat. Així doncs, els principals convocants estaven formats per diverses associacions de la plataforma ‘Ara Democràcia’. En aquesta plataforma es troben col·lectius com ara SEPC, ERC, Intersindical o Acció Cultural País Valencià. 

davant

Les estelades i els llaços grocs, que no han tardat en fer-se notar en la concentració, han acompanyat a les principals pancartes que demanaven la llibertat a les “preses polítiques i exiliades”. Tots aquests missatges s’han enfrontat a les portes de l’Ajuntament de Castelló mentre a les seues esquenes, els crits a favor de la independència ressonaven per tota la plaça Major.

Les reaccions dels vianants també han sigut diverses, clara mostra d’una societat polaritzada entorn a un cas tan mediàtic com aquest. “¿Son los CDR? Pfff…”, ha comentat un home que passava per davant de l’ajuntament. Els manifestants han ressuscitat el viu fantasma del feixisme a crits de “contra el feixisme acció directa”.

sepc

El moment àlgid de la concentració ha estat quan un munt de veus han començat a cantar l’himne independentista: L’estaca. Tot un coro de veus han entonat aquesta cançó mentre es balancejaven a ritme de l’himne. Amb ambient festiu, els independentistes han tornat a reclamar llibertat i el seu dret a decidir. 

Muixeranga

El so de les dolçaines també ha sigut les protagonistes de la concentració i tots els assistents s’han donat mitja volta per tal d’admirar la muixeranga que s’ha format. Pot ser la concentració no hagi emplenat la plaça, ni hagi sigut una de les més grans del dia de hui. No obstant això, 500 persones poden ser significatives en una ciutat com Castelló.

Quasi al final de la concentració diverses persones de l’organització han donat un pas endavant per dirigir-se als manifestants. El megàfon ha denunciat que la sentència, amb un total de “100 anys de presó, és un muntatge judicial” de l’Estat Espanyol. Desde l’organització de ‘Ara Democràcia’ han afirmat que “l’Estat com a projecte espanyol és irreformable”  i que són testimonis d’una “repressió sistemàtica i generalitzada”. 

Imatge cedida per Ktiv

A nivell individual, Toni, que forma part de la plataforma organitzadora, ha manifestat: “Estem aquí per denunciar una sentencia injusta i que és una venjança pel que ha fet el poble català”, i ha afegit: “Per desgràcia, sí que es preveuen més accions, perquè açò serà ara una batalla crua”. 

La concentració no ha sigut molt llarga. Amb crits de “Visca la terra” i amb una muixeranga final, les organitzadores han donat per finalitzada la concentració sobre les 20:41 hores. 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *