Noticias Castellón
viernes, 14 de junio de 2024 | Última actualización: 18:09

L'exposició 'Escriptors valencians de l'exili' se inaugurará el divendres 23 a la biblioteca Joan Fuster d'Almenara

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

A les 18.00 hores, en el mateix lloc, Lara Cardona oferirà una xarrada titulada "Dones exiliades i invisibilitzades"

La Biblioteca Municipal Joan Fuster d'Almenara acollirà a partir del divendres 23 de febrer l'exposició "Escriptors valencians de l'exili" impulsada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. La mostra es podrà visitar des del dilluns 26 i fins al dijous 29 en horari de 9.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores.

En l'exposició es mostren els països i destinacions on es van exiliar els valencians després de la Guerra Civil, com van ser Mèxic, Sud-amèrica, França, URSS, o el Nord d'Àfrica. La finalitat de la iniciativa és donar a conéixer als autors valencians que es van exiliar en aquests països, entre els quals figuren Juan Gil-Albert, Max Aub, Gaetà Huguet Segarra, Francesc Puig Espert, Josep Castanyer, Francesc Alcalà, Carles Esplà o Emili Gómez Nadal.

Tots ells des del seu exili van participar en diverses iniciatives de caràcter associatiu que els van permetre mantindre vius els llaços emotius i culturals amb la seua terra enyorada, com per exemple la Casa Regional Valenciana de Mèxic, o les revistes que van fer en l'època.

A més de l'obertura de la mostra, el mateix divendres 23 de febrer a les 18 hores, a la Biblioteca Municipal Joan Fuster, s'ha programat la xarrada titulada "Dones exiliades i invisibilitzades" a càrrec de Lara Cardona Fernández, responsable del Centre d'Interpretació de la Línia XYZ d'Almenara. En ella Cardona parlarà de les pintores, escriptores, o mestres valencianes exiliades que han quedat invisibilitzades com és el cas de Manuela Ballester, Elisa Piqueras o Enriqueta Agut. Amb aquesta conferència s'obri la programació vinculada al 8-M a Almenara.