martes, 26 de enero, 2021  |  
L’estudiantat del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau donen 1.000 euros a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia L’estudiantat del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau donen 1.000 euros a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia

- 5 diciembre, 2020 -

El gener de 2020 el Màster va celebrar el seu 25 aniversari, un esdeveniment que va reunir les persones que any rere any se... L’estudiantat del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau donen 1.000 euros a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia

El gener de 2020 el Màster va celebrar el seu 25 aniversari, un esdeveniment que va reunir les persones que any rere any se sumen a aquests estudis

Castellón Información

L’estudiantat del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament de la Universitat Jaume I ha realitzat una donació de 1.000 euros a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, gràcies a la campanya solidària «1 origami 1 euro», de la Fundació Mútua General de Catalunya.

El gener de 2020 el Màster de la Pau va celebrar el seu 25 aniversari, un esdeveniment que va reunir les persones que any rere any se sumen a aquests estudis de pau. En el marc de l’aniversari, es van organitzar actes acadèmics i altres més distesos, però tots amb un eix central: la història de Sadako Sasaki i les seues grues d’origami.

La grua d’origami és un símbol de pau i la llegenda conta que si una persona té un desig i construeix mil grues els déus li ho concediran. Darrere d’aquesta simbologia s’amaga la història de Sadako Sasaki, una xiqueta japonesa víctima de la bomba atòmica a Hiroshima. La irradiació li va produir leucèmia i el desig de la xiqueta era curar-se i també que s’acabara la guerra, per la qual cosa va començar a fer grues (tsurus en japonés). No obstant això, va morir abans d’acabar les mil.

Així, en la celebració dels 25 anys del Màster es van fer grues per a continuar mantenint vius els desitjos de Sadako, la salut i la pau en el món. Entre tots els assistents, estudiantat internacional, estudiantat diplomat, professorat i persones reunides a la càtedra, es va construir un gran mural amb 1.000 grues, que pot veure’s en el primer pis de l’edifici de l’Escola de Doctorat de la Universitat Jaume I.

En el marc de la campanya solidària «1 origami 1 euro», aqueixes 1.000 grues s’han convertit en 1.000 euros, import que s’ha triat destinar a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, una associació de lluita i investigació del càncer infantil.

 

Google+
Whatsapp Telegram