Noticias Castellón
domingo, 14 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:06

L'Escola d'Adults de Borriana ofereix un concert musical com a part d'un projecte de l'UJI

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

El projecte MEPA pretén oferir un espai d'aprenentatge i formació musical a persones majors

El projecte ‘Music Education Project for Adults’ (MEPA), coordinat per la professora de la Universitat Jaume I Ana M. Vernia, ha oferit el primer concert a càrrec dels participants del Centre de Formació de Persones Adultes ‘Historiador Viciana’ de Borriana.

La iniciativa, que pretén oferir un espai d'aprenentatge i formació musical a persones majors, fa tres anys que recull dades i els resultats mostren, d'una banda, el creixent interès per l'educació musical en espais adequats per a persones adultes. D'altra banda, també revelen la necessitat de desenvolupar una metodologia ex professo, que combine teoria i pràctica, no sols del llenguatge musical, sinó també de la pràctica instrumental.

En aquest sentit, Vernia assenyala que, excepte a les escoles de música, no hi ha espais per a l'educació musical en persones adultes en tot el país. A més, Vernia destaca que els primers resultats s'han mostrat en diferents congressos internacionals d'educació, i ha tingut una important i positiva resposta des d'altres països, com Àustria o França.

El concert dels participants en el projecte ha realçat els assoliments musicals, el treball en grup i les possibilitats que aquesta metodologia ha desenvolupat. L'acte ha estat presentat pel director del centre, Eduard Mor, qui ha assenyalat la importància de la música en les persones, en totes les edats, però especialment en les persones adultes. Per part seua, Vernia ha agraït el suport tant del regidor d'Educació de Borriana, Joan R. Monferrer, com de la direcció del centre, així com els recursos materials. A més, ha destacat que aquest projecte, pioner a Espanya, permetrà establir les bases de l'educació musical per a persones adultes en entorns adequats.

El projecte MEPA té el seu fonament en la tesi doctoral d'Ana M. Vernia sobre el llenguatge musical per a persones adultes que parteix de la hipòtesi que les persones adultes necessiten un espai per a l'aprenentatge musical específic per al seu perfil, atenent els seus interessos i necessitats i, especialment, seguint els paràmetres de la UNESCO pel que fa a evitar qualsevol tipus d'exclusió social i educativa.