Noticias Castellón
jueves, 09 de febrero del 2023 | Última actualización: 21:45

Les Olimpíades Acadèmiques donen el tret d'eixida a l'UJI amb la fase local de matemàtiques

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 50 segundos

Noticias Relacionadas

La Universitat Jaume I ha iniciat les Olimpíades Acadèmiques d'aquest curs, organitzades en col·laboració amb diversos departaments i centres de secundària, amb l'Olimpíada Local de Matemàtica.

Un total de 39 estudiants de 15 centres d'ensenyament secundari d'Almassora, Borriana, Castelló, La Vall d'Uixó, Onda i Vila-real han participat en aquesta prova a l'UJI, que ha consistit en la resolució de problemes matemàtics per part dels participants. Els tres millors classificats podran ser seleccionats per a representar la comunitat autònoma en el Concurs Final de la LIX Olimpíada Matemàtica Espanyola, que se celebrarà a Lleó entre els dies 10 i 12 de març de 2023.

L'UJI acollirà al llarg del semestre les fases locals de les olimpíades en set disciplines més: Química, Física, Biologia, Economia, Valencià, Filosofia, i Enginyeria en l'Edificació, a través de les quals es pretén promocionar la cultura de la ciència, la tecnologia i la innovació; estimular i divulgar el coneixement d'aquestes matèries i fomentar l'argumentació i el sentit crític com a eines intel·lectuals i acadèmiques fonamentals.

En les olimpíades, l'alumnat de secundària i batxillerat de la província participa en proves comunes per a seleccionar l'estudiantat que representarà el centre en altres competicions de caràcter autonòmic, estatal i internacional, la qual cosa suposa també una projecció per al centre i el nivell educatiu de l'alumnat, així com de la tasca desenvolupada pels seus educadors i educadores.

D'altra banda, l'estudiantat de batxillerat i cicles formatius de grau superior també té la possibilitat de participar en els premis de promoció de graus en tres modalitats: Història i Patrimoni, Publicitat, i el nou premi d'Enginyeria de la branca industrial. Aquests premis tenen com a objectiu ampliar els coneixements de l'alumnat en les matèries de batxillerat i cicles formatius que es relacionen més directament amb els diferents graus que es promocionen. D'aquesta manera l'estudiantat pot aprofundir en els continguts curriculars de la universitat i afavorir la seua presa de decisions vocacionals.

Les Olimpíades Acadèmiques i els Premis de promoció de graus s'emmarquen en les activitats de l'Aula Fundació Banc Sabadell de Promoció del Talent.